dobroge.tv

Live

Preoții din județul Constanța au fost la Centrul de Transfuzii: „Ce ne determină să venim să donăm sânge? Dragostea de oameni”

21 ianuarie 2021
Publicitate

Arhiepiscopul Teodosie i-a strâns pe preoții din județ și i-a încolonat pe drumul spre Centrul de Transfuzii. Ierarhii de la malul mării donează sânge timp de două zile într-o campanie de voluntariat numită "Donează sânge, salvează o viață!". Preoții care au avut COVID pot da și plasmă; nu și Teodosie care spune că n-are nicio șansă să se îmbolnăvească.

Constanța are nevoie în fiecare zi de cel puțin 50 de donatori, iar pandemia a mai redus din cei care veneau de obicei la Centrul de Transfuzii. Medicii constănțeni au făcut apel la toți voluntarii indiferent de starea socială sau de profesia lor. Biserica de la Constanța a trimis vorbă la toate parohiile iar astăzi preoții au ajuns la Centrul de Transfuzii.

Pentru cei din Arhiepiscopie e o zi specială. Am făcut apel cu câteva zile în urmă la preoții noștri care sunt donatori de sânge și o fac pentru a 10-a oară unii dintre ei. Am făcut-o și eu cu ani în urmă”, declară ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Permanent este nevoie de sânge pentru că zilnic există pacienți aflați în nevoie. Prin urmare, orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18-55 de ani și care nu a suferit de diferite boli, printre care și hepatita și TBC, poate face acest lucru.

Pentru mine este pentru prima dată. Nu am mai putut să vin dar voi mai veni și altă dată cu mare plăcere”, a declarat Gabriel Mototol, preot.

Nu este prima oară. Noi venim de câteva ori pe an. Ce ne determină să venim să donăm sânge? Dragostea de oameni. Firesc. Nimic extraordinar. Dăm din ce nu este al nostru. Dăruim din ce am primit de la Creatorul”, a declarat Dumitru Ciornea, preot.

Mai mulți preoți din Constanța au fost bolnavi de COVID, iar sângele lor este bun pentru extragerea de plasmă cu anticorpi specifici. Odată separată de restul componentelor din sânge, plasmă poate fi administrată persoanelor infectate cu noul coronavirus, pentru a ajută sistemele lor imunitare să respingă mai eficient agentul patogen. La Constanța câteva sute de localnici au donat plasmă până acum.

Începând de anul trecut din mai, de când a fost implementat acest program, peste 600 de persoane fie au fost contactate de noi, fie ne-au contactat, au fost luate în evidență. Aproximativ 400 au fost și evaluate. Dintre acestea, 100 nu au putut fi admise la donare din diverse motive. Restul au donat”, a declarat doctor Alina Dobrotă, director Centrul Regional de Transfuzii Sanguine.

Reporter: Dumneavoastră ați dona, dacă v-ați îmbolnăvi de COVID?

ÎPS Teodosie: Da, dar n-am șanse să mă îmbolnăvesc.

Reporter: De ce?

Reporter: Pentru că slujesc zilnic și mă împărtășesc și acesta este cel mai puternic vaccin care nu poate fi niciodată combătut cu alt vaccine.

Dacă v-ați decis să donați sânge, tot ce trebuie să faceți este să veniți la Centrul de Transfuzii Sanguine din Constanța. Nu aveți nevoie decât de actul de identitate, iar prin gestul dumnavoastă puteți oferi o speranță la viață.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233