dobroge.tv

Live

Crăciunul pe rit vechi, sărbătorit la malul mării

07 ianuarie 2021
Publicitate

Este Crăciunul pentru cei care sărbătoresc pe rit vechi. Chiar dacă pandemia a limitat petrecerile și mesele copioase, comunitățile care sărbătoresc cu două săptămâni mai târziu au găsit soluții. La restaurante, cuptoarele au mers la foc continuu ca să prepare bucate tradiționale, iar hotelurile au pregătit oferte care mai de care mai atractive.

Pentru ortodocșii de rit vechi, perioada sărbătorilor abia acum începe. La masa de Craciun, obiceiul este să pună sub faţa de masă bani şi fân, pentru a atrage bunăstarea casei. Acestea sunt scoase de sub faţa de masă abia de Bobotează, pe 19 ianuarie.

Hotelurile care au rămas deschise au început să se umple, ușor-ușor. Oamenii nu vor mai petrece ca în alți ani, dar o plimbare pe plajă este mai mult decât binevenită, mai ales că vremea este foarte caldă pentru această perioadă.

Și centrele spa au fost solicitate. Ca să îi atragă pe clienți și să îi facă să uite, măcar pentru câteva clipe de pandemie, personalul a pregătit pachete de relaxare.

În România trăiesc peste un milion de adepți ai Bisericii Creștin-Ortodoxe de Stil Vechi, îndeosebi ruși lipoveni și sârbi. În Dobrogea, doar în județul Tulcea trăiesc 16 000 de ruși lipoveni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233