dobroge.tv

Live

Slujba de Bobotează, la Constanţa: oamenii au uitat de reguli şi s-au îmbulzit la apă sfinţită. ''Prefer să iau amendă decât să port o batistă la gură''

06 ianuarie 2021
Publicitate

La slujba de Bobotează, regulile impuse de pandemie nu au fost pentru toată lumea. Distanțarea fizică nici nu a mai putut fi luată în calcul, pentru unii enoriași masca nu prea conta, iar Înalt Prea Sfințitul Teodosie a făcut o adevărată baie de mulțime. Jandarmii nu au avut cum să țină sub control miile de credincioși. Cel mai dificil a fost la împărțirea Agheasmei Mari.

Pandemia a fost din nou ocolită de Arhiepiscopul Tomisulul. Slujba de Bobotează din Portul Tomis a strâns mii de enoriași și cu greu au putut fi ținuți sub control de forțele de ordine.

„Avem în teren aproximativ 15 echipe de dialog care intră printre enoriaşi şi-i roagă să păstreze distanţa fizică de aproximativ un metru jumătate, exact cum prevede legea”, a declarat colonel Sorin Trancă, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Constanța.

De la prevederile legale până la practică a fost cale lungă. Majoritatea credincioșilor stăteau umăr la umăr. Credința a fost mai presus de noul coronavirus.

„Nu mi-este frică pentru că sunt cu Dumnezeu, mă spovedesc, mă împărtăşesc, Sfânta Împărtăşanie nu îmbolnăveşte pe nimeni. În Casa Domnului, nimeni nu se îmbolnăvește dacă are credință", a spus o constănţeancă.

Iar unii fie nu purtau mască, fie o țineau sub nas sau bărbie.

„Nu port și prefer să iau amendă decât să port o batistă la gură, o hârtie”, a spus un constănţean.

„Cine are credință va avea și împlinirea ca boala să nu-l mai bântuie”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

La sfârșitul slujbei, noul coronavirus a fost complet ignorat. Oamenii s-au îmbulzit ca și cum nici n-ar exista pandemia, la fel ca în anii trecuți. Majoritatea au luat agheasmă și pentru rude sau prieteni. Iar cei care nu au reușit să ajungă în fața gardurilor, i-au scos la înaintare pe cei mici.

Înainte de plecare, Înalt Prea Sfințitul Teodosie a făcut o adevărată baie de mulțime, fără a purta mască de protecţie. În Bucureşti, a fost oficiată slujba de Bobotează de către Patriarhul Daniel la Catedrala Patriarhală. Patriarhul Daniel şi-a pus masca atunci când a coborât printre oameni. 

Potrivit estimărilor oficiale, în Portul Tomis s-au adunat în jur de 3.000 de credincioși. Imaginile, însă, au arătat un număr mult mai mare de oameni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233