dobroge.tv

Live

Românii, mai economi în vreme de pandemie

05 ianuarie 2021
Publicitate

Pandemia de covid i-a învățat pe români să pună bani deoparte, este rezultatul unui studiu. Mulți constănțeni au început să economisească mai mult decât o făceau. Pe lângă nevoia de a avea un ban în plus, restricțiile i-au făcut pe oameni să își limiteze cheltuielile, așadar mulți au reușit să pună câte ceva de-o parte.

Pandemia ne-a schimbat tuturor stilul de viață și felul în care cheltuim banii. Este și cazul Cameliei, care după mult timp a reușit să făcă economii: “Nu am făcut socoteala, dar la sfârșitul lunii nu am rămas pe 0”.

Măsurile restrictive au făcut-o să nu mai iasă atât de des în oraș, iar asta s-a văzut și în buget: “Am economisit, pentru că restaurantele, terasele au fost închise a trebuit să stăm în casă”.

Studiul arată că bărbații economisesc mai mult. Cei care locuiesc în mediul urban au mai multe posibilități de a face economii.

Oamenii spun că au început să-și prioritizeze cheltuielile. În această perioadă cei mai mulți bani s-au dus pe mâncare. Antreprenorii au preferat să își mențină afacerile pe linia de plutire și au redus din bugetul alocat altor investiții.

Există însă și persoane pentru care pandemia nu a schimbat foarte mult comportamentul financiar. Viața este în continuare foarte scumpă, iar de economii nu poate fi vorba.

Specialiștii în finanțe spun că depozitele populației au crescut destul de mult față de anul trecut.

„În perioada de criză, am întâlnit o schimbare a comportamentului oamenilor şi astfel observăm că există o tendinţă mai mare spre zona de economisire. De altfel, cum arată şi datele statistice, cunoaştem o creştere a sumelor aflate în depozite la termen, cât şi o creştere a numărului de deponenţi în rândul populației”, a declarat Daniel Popa, branch manager bancă.

Studiul a fost efectuat în luna decembrie, de Institutul Român pentru evaluare și strategie. Chiar dacă nivelul depozitelor bancare a crescut, românii rămân, în continuare, printre europenii care economisesc cel mai puțin.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233