dobroge.tv

Live

RETROSPECTIVA ALEGERILOR LOCALE 2020

CONSTANȚA. Un an al schimbărilor: de la primar și Consiliu Județean, până la șefi de instituții și prefect

31 decembrie 2020
Publicitate

2020 a fost anul schimbărilor, mai ales la Constanța. De la primar, președintele Consiliului Județean, până la șefi de instituții și prefect, peste tot au avut loc modificări. Și la nivelul Parlamentului s-au schimbat șefii. Avem alți senatori, alți deputați și un nou premier. A fost și anul cu cea mai scăzut prezență la alegerile parlamentare.

Pe 27 septembrie constănțenii au ales o nouă conducere. La scrutinul din toamnă, oamenii au votat pentru un nou primar, un nou consiliu local și nou consiliu județean.

Se vedem Constanța așa cum trebuie să fie. Îmi pare rău să afirm că am decăzut foarte tare față de alte localități” spunea un constănțean în luna septembrie.

Avem așteptări să meargă bine în Constanța”, spunea un alt constănțean în luna septembrie.

Pentru o viață mai bună. Pentru viitorul copiilor și nepoților noștri. Pentru curățenie, pentru prosperitate”, spunea o constănțeancă în luna septembrie.

În municipiul Constanța a fost de aproximativ 40%. A fost cea mai mică prezență la vor din 1996 încoace.

Să sperăm că o să se schimbe în bine. Parcurile, să avem și noi unde să ieșim. Să fie mai multe spații verzi”, spunea un tânăr în luna septembrie.

Sperăm să se schimbe ceva. Să se facă ceva și pentru noi. Un parc, ceva. Pentru că numai în timpul alegerilor se găsește să se facă ceva în oraș”, spunea un constănțean în luna septembrie.

După 20 de ani în care Constanța a fost administrată exclusiv de social-democrați, oamenii au decis că este nevoie de o schimbare. Astfel, în urma scrutinului, primar al municipiului Constanța a fost ales liberalul Vergil Chițac.

Pentru toți constănțenii care își doresc lucruri normale, simple. Curățenie în oraș, locuri de joacă pentru copii, trotuare, parcări, spitale, școli, locuri de muncă bine plătite. În consecință am votat pentru schimbare. O schimbare ce e necesară. Schimbarea modului de a conduce orașul”, declara Vergil Chițac, candidat Primăria Constanța, în luna septembrie.

Liberalii au câștigat și cursa pentru consiliul județean. Mihai Lupu a obținut cele mai multe voturi și va ocupa funcția de președinte al CJC, pentru următorii patru ani.

Am votat pentru toți părinții ai căror copii au plecat din acest județ. Am votat pentru părinții care suferă după acești copii. Am votat pentru ulițele desfundate din acest județ. Am votat pentru școlile performante”, declara Mihai Lupu, președinte Consiliului Județean Constanța în luna septembrie.

La începutul lunii decembrie, constănțenii au ieșit din nou la vot. Și-au ales noii deputați și senatori. Pentru acest scrutin au fost pregătite 559 de secții. După numărarea voturilor, victoria a revenit celor de la PNL, la distanță foarte mică de PSD, cel puțin la Constanța. Partidul Național Liberal a obținut pentru Camera Deputaților și Senat puțin peste 26% dintre voturi, PSD aproape 25%, Alianța USR Plus 18.38% iar AUR 14,24%. La nivelul întregii țări, anul acesta, a fost înregistrată cea mai scăzută prezență din istoria post-decembristă la alegerile parlamentare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233