dobroge.tv

Live

De Crăciun, în pandemie: Laura a pregătit o masă bogată pentru familie! ''I-am cerut Moşului să nu-mi ia, să-mi lase ce am, cât am, aşa cum sunt''

24 decembrie 2020
Publicitate

Brad împodobit, masă îmbelșugată și multe cadouri- sunt ingredientele unui Crăciun perfect. Chiar dacă ne aflăm în anul care a stat sub semnul pandemiei, oamenii se pregătesc de sărbători cu aceeași dăruire. Iar situația dificilă prin care trecem i-a făcut să aprecieze mai mult ce au și să se bucure de lucrurile care contează cu adevărat.

Laura s-a pregătit temeinic pentru masa de sărbători. După ce a pus sarmalele la fiert, s-a apucat de ornat masa festivă. De pe masă nu lipsesc prăjiturile, cozonacul și vinul. Anul acesta, din cauza pandemiei, oaspeți sunt doar membrii familiei.

"Pentru cei care sărbătoresc Crăciunul în familie, aşa cum o fac şi eu, nu cred că este diferit. E momentul în care ne adunăm, vorbim, ne împărtăşim emoţiile, bucuriile, tristeţile de peste an. A fost un an absolut diferit de tot ceea ce s-a întâmplat până acum", spune Laura.

În acest an, Laura nu își dorește multe de sărbători. Vrea ca cei dragi să fie alături de ea și să fie cu toții fericiți și sănătoși: "Ne-am obișnuit să îi cerem Moșului ceva, de data asta i-am cerut nu să-mi aducă, i-am cerut să nu-mi ia, să-mi lase ce am, cât am, aşa cum sunt, să le ducă celorlalţi ceea ce-şi doresc, dar mie să-mi lase ceea ce am, e o dorință mai aparte".

Anul acesta ne-a învățat într-un mod neplăcut cât de important este să apreciem lucrurile pe care le avem și că de cele mai multe ori bucuriile simple, care la prima vedere par banale și cu care suntem atât de obişnuiți sunt, de fapt singurele care contează cu adevărat. Iar acest lucru se reflectă și în decorațiunile bradului, care de această dată este unul tradițional.

"Obișnuiam să ornez bradul în culori mai nonconvenţionale, am zis că anul acesta merge pe clasic, pe tradiţional, poate oarecum are o conotaţie cu ceea ce ni întâmplă, că vrem înapoi viaţa noastră pe care am avut-o până acum, acea viaţă normală, acea normalitate pentru că este clar că suntem într-o anormalitate", mai spune Laura.

În acest an, Crăciunul va fi diferit. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că sărbătorile de iarnă vor fi celebrate de români cu restricții, fiind în vigoare aceleași reguli ca până acum. Specialiștii spun că deși este un an greu, trebuie să ne adaptăm și să ne bucurăm ca și până acum, fie și în cadru restrâns.

"În momentul în care în viața noastră se întâmplă anumite lucruri, vrem sau nu vrem, fiecare dintre noi îşi găseşte modalităţi de adaptare la noile schimbări", a declarat Cristina Gemănaru, psiholog.

Cel mai important de aceste sărbători este să fim alături de cei pe care îi iubim și să nu uităm că protejându-i le arătăm că ne pasă!

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233