dobroge.tv

Live

A început curățenia la fosta bază RATC: curtea imensă era sufocată de gunoaie, copaci uscați și buruieni

18 decembrie 2020
Publicitate

Curtea imensă care găzduia odată baza R.A.T.C era invadată de deșeuri. În afară de poligonul auto, terenul de 10 hectare era casa gunoaielor, a copacilor uscați, a buruienilor și a păsărilor cerului. Situația pare să se îmbunătățească, întrucât administratorul terenului s-a apucat de curățenie. Este revoltat, însă, că problema gunoaielor persistă de când a luat locul în primire. Spune că deși igienizează anual zona, mormane de deșeuri nu contenesc să apară.

Domnul Lipan are în grijă terenul de 10 hectare care găzduiește un poligon auto, un supermarket și multă mizerie. Este revoltat și spune că se confruntă cu problema gunoaielor de când a luat în primire zona. Acesta susține că vina aparține pe de-o parte, unora dintre clienții supermarket-ului din vecinătate, pe de altă parte, locuitorilor din apropiere. Este de părere că aceștia sunt responsabili pentru deșeurile aruncate peste gard.

“De când am luat eu în primire spațiul ăsta, pentru poligon de școală de șoferi, sunt în fiecare an aceleași probleme. Se acumulează foarte mult gunoi. Noi facem curățenie, dar nu putem să-i urmărim pe cei care aruncă gunoi. N-avem cum. E imposibil. Că sunt clienții magazinului din spatele dumneavoastră, că sunt chiar vecinii, locuitori din zonă care aruncă gunoaie, nu e vina noastră. Noi nu putem să-i oprim și să-i păzim. Ei fac ceea ce vor”, a declarat Ion Lipan, utilizator teren.

O soluție ar fi montarea camerelor de supraveghere pe toată suprafața terenului. În acest fel, cei care aruncă gunoaie la întâmplare, vor fi identificați și sancționați. Până una alta, domnul Lipan s-a apucat de igienizarea locului, apelând la serviciile unei firme de curățenie.

“Acum am apelat la o firmă de servicii de curățenie, pentru a fi aici frumos, pentru a fi curat. Chiar o să toaletăm și copacii, ca să nu cadă peste mașinile din stradă”, a mai spus acesta.

Administratorii terenului de 10 hectare susțin că fac curățenie generală în fiecare an. Totuși, anul trecut au primit amendă de 1000 de lei pentru lipsa ei. Aceștia consideră că este nedrept să plătească pentru lipsa de educație a unora și îi roagă pe constănțenii din zonă să nu mai arunce gunoaie peste gardul terenului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233