dobroge.tv

Live

Meniul de sărbători, la un telefon distanță: tot mai multe restaurante se pregătesc să livreze bucatele tradiționale

16 decembrie 2020
Publicitate

Masa de Crăciun este la un telefon distanță. Constănțenii care nu au timp pentru cumpărături ori pentru gătit, masa vine gata făcută. Restaurantele și firmele de catering pregătesc meniuri complete pentru sărbători. Friptura, sarmăluțele, dar și deserturile, precum cozonacul și plăcintele, nu lipsesc de pe lista bucătarilor.

Mulți constănțeni preferă să pregătească masa de sărbători acasă, în familie. Spun că așa s-au obișnuit și că este una dintre tradițiile lor preferate. Le place să le miroasă casa a cozonac fierbinte, a măr și scorțișoară.

Noi așa suntem…familia noastră. Totul se pregătește acasă, cu toții. Mirosul de Crăciun, cozonacul și așa mai departe”, spune o constănțeancă.

Constănțeancă: Acasă.

Reporter: Ce pregătiți?

Constănțeancă: Sarmale, cozonac, cârnați de casă, răcituri. Masa specifică pentru sărbătorile de iarnă.

Totuși există și alternative. Cele mai multe produse pot fi comandate online și livrate direct la domiciliu.

Sărmăluțele cu mămăligă, friptura de porc sau cozonacul sunt produse fără de care masa de Crăciun nu ar fi la fel. Constănțenii care nu le pot pregăti acasă, le pot comanda de la restaurant.

Bucătarii restaurantelor propun meniuri care cuprind atât produse tradiționale, cât și preparate mai speciale, cum ar fi anumite tipuri de desert.

De sărbători, am pregătit niște pachete de mâncare completă, incluzând de la dulce- cozonacul de casă, care este făcut cu lapte și ouă, am pregătit cârnați pe care i-am pus la uscat, tobă, lebăr, facem și porc la cuptor cu cartofi cu rozmarin, ciorbă de perișoare, de pui a la grec. Avem toate preparatele făcute de casă, la noi aici în restaurant. Avem și torturile casei care sunt cheesecake-ul, carrot cake, dar în mare parte, de sărbători acum mergem pe preparatele tradiționale, să le aducem aminte clienților noștri, de care suntem alături și le gătim ca în familie”, declară Marius Mimler, șef bucătar.

Și la acest restaurant se fac pregătiri pentru comenzile de sărbători.

Pentru masa de sărbători, pregătim platouri tradiționale, cozonaci, sărmăluțe, asta pentru livrare la domiciliu. Restaurantul este închis din cauza pandemiei și a celorlalte restricții. De 1 decembrie am avut foarte multe comenzi, mai multe decât erau așteptările noastre și acum așteptăm și de Crăciun. Avem, dar mai așteptăm”, declară Luminița Vrabie, manager restaurant.

Cei mai fericiți sunt clienții. Evită astfel zonele aglomerate precum piețele, dar mai ales statul la coadă. Timpul pe care trebuiau să-l petreacă în bucătărie, gătind, îl pot petrece în schimb alături de familie. Și sunt tot mai mulți români care apelează la restaurant sau firme de catering. Meniul pentru o masă de 4 persoane costă între 200 și 400 de lei. Comenzile se dau cu o săptămână înainte, iar pe 24 vor fi livrate calde și gustoase, gata să fie așezate pe masa de sărbătoare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233