dobroge.tv

Live

Moș Crăciun, mai sărac din cauza pandemiei! Specialiștii recomandă: „Poate nu trebuie să ne gândim neapărat la un cadou material”

14 decembrie 2020
Publicitate

Mai economi când vine vorba de cadouri - așa sunt constănțenii în prag de sărbători. Din cauza pandemiei, veniturile multor familii au scăzut considerabil, așadar Moșul va avea sacul mai gol, în acest an.

Doamna Eugenia a ponit în cursa după cadouri. Deși nu mai dispune de bugetul din anii precedenți, vrea ca nepotul ei să găsească sub brad, în dimineața de crăciun ce și-a dorit.

Jucării pentru cei mici. Bijuterii pentru nepoata cea mare și am luat o parte din alimente”, spune doamna Eugenia.

Bunicuța se plânge că din cauza vremurilor dificile pe care le traversăm, trebuie să fie mai atentă atunci când cumpără daruri.

Reporter: Bugetul cum este?

Doamna Eugenia: Mic. La pensia mea de 802 lei, e mic.

În situația doamnei Eugenia sunt și alți constănțeni. Oamenii se gândesc de două ori, înainte să umple coșul cu produse pentru sărbători. Cele mai căutate sunt produsele la promoție.

Din cauza pandemiei, venitul multor familii au scăzut considerabil. Acum, când cumpără jucării, oamenii se gândesc de două ori. Dacă în alți ani umpleau coșurile de produse, acum ei sunt mai reținuți când vine vorba să facă astfel de achiziții.

Reporter: Vă orientați după oferte? Dacă vedeți un produs la ofertă?

Constănțean. Normal, dacă e prețul mai mic, e bine și așa.

Magazinele au pregătit oferte care mai de care mai îmbietoare pentru sărbătorile de iarnă. Cele mai căutate în această perioadă sunt jucăriile, dulciurile și produsele cosmetice. Însă în ciuda ofertelor, comercianții resimt din plin criza sanitară.

Vorbim de o ușoară scădere, dar compensăm cu partea de online și sperăm să trecem de această perioadă. Pe partea de jucării verifică înainte gama, fac o comparație de prețuri, după care iau decizia cea mai bună. Astfel încât, copiii să primească cadoul dorit”, declară Gani Endichen, manager magazin.

Psihologii spun că această perioadă este dificilă pentru toată lumea. Sărbătorile într-un cadru modest îi afectează în special pe cei mici, mai ales dacă până acum aceștia erau învățați cu oaspeți în casă și multe cadouri.

Spiritul Crăciunului este bine să fie în fiecare dintre noi, indiferent de vârsta pe care o avem, că suntem copii sau că suntem persoane adulte, noi trebuie să înțelegem că sărbătorile sunt în primul rând cele pe care le petrecem în familie. Moșul, anul acesta, va fi special suntem convinși că fiecare copil își va primi cadoul pe care în merită și putem spune că există familii în care cadoul ar putea fi o îmbrățișare, cadoul ar putea fi ceva cuvinte frumoase, de încurajare. Poate nu trebuie să ne gândim neapărat la un cadou material”, declară Cristina Gemănaru, psiholog.

De sărbători, ce contează cu adevărat este timpul petrecut alături de cei dragi. O îmbrățișare și timpul petrecut cu familia valorează mai mult decât orice cadou. Iar în perioada aceasta dificlă, să avem grijă unii de alții este cel mai important.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233