dobroge.tv

Live

Cumpărăturile online, o necesitate: constănțenii apelează frecvent la serviciile de curierat

14 decembrie 2020
Publicitate

Criza sanitară a schimbat obiceiurile de consum ale românilor. Mulți s-au orientat spre mediul online pentru a-și procura cele necesare. Pentru 20% dintre aceștia, prima dată când au cumpărat ceva de pe internet a fost în ultimele luni, acum în pandemie.

Bianca face cumpărături online de mai bine de 10 ani. Își ia o mare parte din lucrurile de care are nevoie de pe internet. Este mai comod, spune ea.

Reporter: Faci cumpărături online?

Bianca: Sigur, de foarte mult timp. Este mai practic. Inclusiv cumpărăturile pentru piața de zi cu zi le fac prin servicii de curierat. E mai simplu și mai practic.

Reporter: Cam cât de des apelezi la astfel de servicii?

Bianca: Pentru piață, săptămânal.

Reporter: Și pentru haine, alte obiecte?

Bianca: De două ori pe lună, cam așa.

Și alți constănțeni preferă cumpărăturile virtuale, mai ales acum, în pandemie. Fie că se feresc de boală, fie că nu au timp pentru că lucrează de acasă, le este mai ușor să își cumpere totul din confortul locuinței lor, iar produsele dorite sunt doar la câteva click-uri distanță.

Cumpăr de obicei numai online. Săptămânal, lunar. Îmbrăcăminte, de obicei. Pantaloni, tricouri, în general îmbrăcăminte”, spune un constănțean.

De la mâncare, până la produse de îngrijire, haine și electronice, internetul este un magazin universal non-stop la dispoziția oamenilor.

Pentru unii, însă, shopping-ul online nu este activitatea preferată. Claudia a început să facă achiziții de pe internet, mai mult de nevoie, acum, în pandemie.

Nu sunt fană a cumpărăturilor online. Preferam, înainte de pandemie, să merg în magazine, să probez lucrurile, să pipăi materialele, dar din cauza restricțiilor și pentru siguranța mea și a familiei, am ajuns să comand haine și încălțăminte online, n-am avut ce să fac”, spune Claudia.

Un studiu realizat de compania de cercetări de piață Nielsen, arată că doi din 10 români au cumpărat pentru prima dată online, în ultima jumătate de an, adică în pandemie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233