dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Construcția unui bloc din Tomis Plus a început cu sancţiuni: autoritățile au dispus amenzi de zeci de mii de lei constructorului!

12 decembrie 2020
Publicitate

Un șantier din cartierul Tomis Plus a creat mari nemulțumiri, dar și temeri, în rândul locatarilor din zonă. După blocuri între case sau pe spațiile verzi, acum există riscul ca un viitor imobil să apară mult prea aproape de imobilele deja existente. Au fost alertate și autoritățile, care au dispus amenzi de zeci de mii de lei constructorului.

Un bloc cu patru etaje și parcare la subsol urmează să fie ridicat pe strada Bratislava din Tomis Plus. Investitorii au obținut în februarie autorizația de construcție, iar luna trecută au început lucrările pe șantier. Și odată cu ele, și problemele. Fundația blocului ar urma să fie realizată în imediata vecinătate a celor deja existente. 

Sesizările constănțenilor de pe strada Bratislava au ajuns și la autorități, care au luat deja primele măsuri. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, Poliția Locală a constatat că nu este respectată autorizația emisă de municipalitate, fapt pentru care constructorului i-au fost aplicate două sancțiuni.

Sancțiuni care ar fi în curs de emitere, din punct de vedere legal. Amenzile se ridică la 8.500 de lei. De situație a fost sesizat și Inspectoratul de Stat în Construcții, care deja ar fi făcut un prim control. Instituția se asigură, în primă fază, că nu este pusă în pericol stabilitatea lucrărilor din zonă. Iar, potrivit informațiilor noastre, reprezentanții Inspectoratului ar fi ajuns la concluzia că pentru fundație s-ar fi săpat mai mult decât era cazul. Fapt pentru care constructorul riscă o amendă de până la 5.000 de lei. În paralel, se verifică și legalitatea autorizației emise de primărie. Însă, oamenii din Tomis Plus spun că nu numai actualul șantier ar fi cu probeleme. Și că zona ar avea nevoie de alte lucruri, nu de blocuri.

„Totul se întâmplă din cauza faptului că dezvoltatorii nu sunt traşi la răspundere, autorizaţiile de construcţie s-au dat cum s-au dat, administraţia locală, cel puţin în acest cartier, nu și-a făcut treaba niciodată. Mi-aş fi dorit aici o şcoală, parcuri, spații verzi”, a spus un locatar. 

„Aici ar fi putut fi cu totul altceva, un mic spaţiu de recreere, de exemplu”, este de părere o constănţeancă.

Despre îngrijorările localnicilor și problemele care ar fi pe șantierul viitorului bloc de pe strada Bratislava am încercat să obținem lămuriri de la constructor. Persoana pe care am contactat-o ne-a spus că nu este în măsură să ofere detalii. Am primit asigurări că se va lua legătura cu beneficiarul investiției, iar în cazul în care va exista un acord, ne va fi furnizat un alt număr de telefon pentru informații. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Pe de altă parte, în funcție de constatările pe care le va face Inspectoratul de Stat în Construcții, ar putea fi sesizată Instituția Prefectului Constanța, care are posibilitatea să atace autorizația de construire în contencios administrativ. În paralel, însă, locatarii blocurilor vecine deja ar fi mers în instanță pentru suspendarea documentului și, implicit, încetarea lucrărilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233