dobroge.tv

Live

Viața culturală din Constanța ar putea fi readusă la viață, din 2021

11 decembrie 2020
Publicitate

Viața culturală din Constanța ar putea fi readusă la viață, din 2021. Orașul de la malul mării va putea concura cu altele din țară, în ceea ce privește activitatea culturală. În prezent, la acest capitol, municipiul Constanța ocupă un loc rușinos în clasamentul național.

Aurelian Broască este unul dintre artiștii plastici cunoscuți din oraș. Acesta spune că, în ultimii ani, lumea artistică din oraș nu s-a bucurat de susținere din partea autorităților locale.

„Nu se remarcă o activitate culturală în Constanţa sau nu s-a remarcat până acum, poate de acum încolo având în vedere că s-a schimbat conducerea Consiliului Local, poate că lucrurile se vor desfăşura ceva mai favorabil”, a spus Aurelian Broască.

Pandemia de covid a îngropat și mai mult activitatea culturală din oraș. Artiștii au fost nevoiți să găsească diferite soluții pentru a rămâne pe linia de plutire. Cu toate aceste iată că, în plină criză sanitară, avem evenimente culturale de marcă.

„Salonul nostru de iarnă, care în condiţii normale se desfăşura în cadrul Muzeulului de Artă, şi-a găsit un alt loc având în vedere situaţia. Pentru moment, Muzeul de Artă nu poate fi vizitat, aşa că am înclinat către acest spaţiu”, a adăugat Aurelian Broască.

Din cauza lipsei de promovare, nici publicul nu este prea numeros. Artiştii speră ca pe viitor să se bucure de o vizibilitate mai bună și, automat de o trecere mai mare în rândul publicului.

Primăria vine cu vești bune pentru artiștii din oraș. Din 2021, municipiul Constanța va avea o strategie culturală. Așadar, orașul de la malul mării își va putea atinge adevăratul potențial în această direcție.

Pentru elaborarea strategiei culturale se dorește colaborarea cu experți care au realizat strategii similare pentru alte orașe. Timișoara, București, Cluj și Baia Mare sunt modelele de succes de la care Constanța are de învîțat și cu care va putea concura.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233