dobroge.tv

Live

Copiii, cei mai afectaţi de pandemie. Ce le recomandă specialiştii părinţilor

10 decembrie 2020
Publicitate

Pandemia de coronavirus afectează viața tuturor, de la mic la mare, însă are un impact puternic mai ales în ceea ce îi privește pe copii. Micuții, plini de energie, sunt mai agitați, spun părinții. Aceștia sunt de părere că limitarea contactului cu alți copii are consecințe negative și că cei mici au nevoie de socializare cu cei de vârsta lor.

Parcuri închise, școală de acasă și limitarea contactului cu cei de vârsta lor- sunt măsurile care au bulversat în special copiii. Statul prelungit în casă îi face pe copii să fie mai agitați. Amalia încearcă să-i găsească tot felul de activități băiețelului ei de 3 ani și jumătate. Spune că are foarte multă energie de consumat și că duce lipsa celorlați copii.

"Din cauza acestei perioade nefavorabile, atât nouă ca și părinți, cât și copiilor, automat lor li s-a schimbat sentimental de organizare în primul rând, Astfel încât, noi ca părinți, ar trebui să întreprindem diverse activități, să le creăm un program mult mai structurat și pentru activitățile de rutină, de joacă și de învățare. Astfel încât, să-i obosim și să le ocupăm cât mai mult din timp, constructiv", a spus Amalia.

Specialiștii spun că situația prin care trecem este simțită mai intens de copii.

"Pe copii îi afectează destul de mult. Și persoana adultă este afectată de faptul că nu interacționează social, dar la copii, cu atât mai mult. Fiecare lucru se dezvoltă la vârsta necesară. Și atunci, iată că, exact această vârstă este vârsta la care dezvoltăm abilitățile de interacțiune socială, dezvoltăm principiile, ne dezvoltăm noi ca și finite și în momentul în care suntem integrați într-un grup, apare acea dorință de a schimba emoții, de a schimba afecte, de a reuși să dezvolți un joc, de a reuși la vârste mai mari, spiritul acesta de a lucra în echipă", a declarat Cristina Gemănaru, psiholog.

Aceștia le recomandă părinților să fie atenți la comportamentul micuților și să petreacă cât mai mult timp împreună cu ei.

"Am putea să desfășurăm diverse activități și să lucrăm pe partea de comunicare. Să spunem că ar fi momentul când toți membrii familiei ar sta împreună și să reușească să facă tot felul de joculețe de rol pe anumite teme, în sensul în care dacă până acum nu ne-am învăţat copilul cum anume să răspundă într-o anumită situaţie sau punem în discuţie hai să vedem ce anume reuşeşte el să facă şi să încercăm să fim la nivelul copilului nostru, să nu fim adultul din fața lui", a precizat Cristina Gemănaru.

Familia are rolul cel mai important în această perioadă. Fiecare copil are propriul mod de a-şi exprima emoţiile. Uneori implicarea într-o activitate creativă, cum ar fi jocul şi desenul poate facilita acest proces. Copiii se simt uşuraţi dacă îşi pot exprima şi comunica sentimentele într-un mediu sigur şi de susţinere.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233