dobroge.tv

Live

Românii duc dorul călătoriilor: ''Sper ca din ianuarie să se schimbe puțin situația''

10 decembrie 2020
Publicitate

Aproape jumătate dintre români își doresc cel mai mult să revină la normal posibilitatea de a călători. Este rezultatul unui studiu care a dorit să afle care sunt activităţile care le lipsesc cel mai mult românilor şi la care şi-ar dori să se întoarcă mai repede. De asemenea și întâlnirea cu cei dragi, dar și ieșitul în oraș se numără printre activitățile de care le este dor oamenilor.

Călătoriile sunt pe primul loc și în preferinţele constănțenilor atunci când vine vorba de revenirea la normal. Nicolae își dorește tare mult să poată călători din nou în condiții normale:

"A fost afectată toată industria turismului, ce să facem, ne adaptăm situației. Nu ne-am mai confruntat cu această situație de 100 de ani. Mi-e dor să călătoresc"

De aceeași părere sunt și alți tineri:

"Eram cel mai avid călător și chiar încercam să călătoresc cât mai mult în Europa, acum e mai greu cu pandemia, dar sper ca din ianuarie să se schimbe puțin situația și să îmi pot relua călătoriile".

Reluarea călătoriilor este importantă și pentru agenții din turism, un sector puternic afectat de pandemia de Covid-19.

"Reluarea călătoriilor este extraordinar de importantă, nu importantă. În primul rând că o întreagă industrie este la pământ, vorbim despre cea aviatică, iar agențiile de turism care efectuează au găuri, sunt sub limita supraviețuirii, am putea spune, pentru că au fost foarte mulți oameni concediați, trimiși acasă, și-au găsit de lucru în alte domenii, iar agențiile de turism mici s-au închis în acest moment din cauza lipsei de activitate pentru că nu se mai pot vinde excursii externe. Cu siguranță că reluarea activității în condiții normale ar fi ca o gură de aer proaspăt, o resuscitare a acestei industrii", a declarat Cristian Bărhălescu, manager agenție de turism.

38% dintre români au declarat că cel mai mult îşi doresc să revină la normal posibilitatea de a călători. Același studiu arată că 25% dintre români sunt dornici de întâlnirile cu familia și prietenii.

Schimbarea a fost cuvântul-cheie pentru anul 2020, iar acest lucru a declanşat emoţii cât mai diverse din partea oamenilor. Călătoriile reprezintă gura de oxigen de care au nevoie, pentru a se întoarce cu bateriile reîncărcate la muncă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233