dobroge.tv

Live

PREJUDICIU DE 114 MILIOANE DE EURO

CONSTANŢA. Dosarul Retrocedărilor le dă bătăi de cap autorităților: multe terenuri, greu de recuperat! Primarul vrea să angajeze un avocat extern

08 decembrie 2020
Publicitate

Dosarul Retrocedărilor, în care fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la închisoare, le dă și acum bătăi de cap autorităților. Multe terenuri par foarte greu de recuperat, după ce, în timp, au trecut de la un proprietar la altul sau au apărut construcții. Vergil Chițac spune că vrea să angajeze un avocat extern care să facă lumină în această situație.

În anul 2008, ajungea în instanță celebrul Dosar al Retrocedărilor. Au fost implicați aproape 40 de inculpați, iar prejudicul cumulat calculat de procurori pentru stat și pentru municipiul Constanța se ridica la 114 milioane de euro. Acum, terenurile trebuie să fie recuperate de autorități, după o hotărâre a instanței supreme. Situația nu pare să fie, însă, deloc ușoară. Conform autorităților, decizia Înaltei Curți anulează doar punerea în posesie. Și de aici, lucrurile se complică.

“Cele 80 de terenuri trebuie împărţite în trei categorii: o categorie, vreo 36, care aveau ca proprietari pe cei care au fost puşi în posesie şi a fost foarte simplu să le luăm şi să le intabulăm şi să treacă în patrimoniul nostru, sunt terenuri care după ce au fost puse în posesie au fost vândute în regim de suveică. Avem o problemă pentru că următorii cumpărători se consideră cumpărători de bună credință”, a declarat Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanța.

Casa de avocatură angajată de vechea administrație a municipalității ar fi susținut că nu prea există variante de rezolvare a situației. Ar trebui deschise procese cu fiecare cumpărător în parte, lucru foarte dificil. Sau Primăria ar mai avea o opțiune: să înregistreze terenurile la Cadastru și oamenii să încerce să își rezolve individual problemele. Însă, noua conducerea a Primăriei Constanța spune că va angaja un avocat extern care să vină cu încă un punct de vedere. Și, eventual, cu soluții concrete.

„Eu sunt dator să protejez patrimoniul orașului Constanța”, a precizat primarul.

În Dosarul Retrocedărilor, fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare, alături de alți 31 de inculpați, funcționari din primărie, afaceriști, notari și evaluatori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233