dobroge.tv

Live

Oraşe din România, îmbrăcate în straie de sărbătoare! Magia Crăciunului ÎN IMAGINI - cele mai frumoase poze cu luminiţele de sărbători

Oraşe din România, îmbrăcate în straie de sărbătoare! Magia Crăciunului ÎN IMAGINI - cele mai frumoase poze cu luminiţele de sărbători
07 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Anul acesta, oraşul Constanţa nu va fi îmbrăcat în straie de sărbătoare, de Sărbători. Doar câteva zone vor avea instalații și decorațiuni, iar municipalitatea nu va da niciun ban pentru ele. Toate vor fi asigurate din sponsorizări ale unor firme private. Prin programul de parteneriat ar urma să fie împodobite bulevardul Tomis, bulevardul Alexandru Lăpușeanu, între centrul comercial și zona Dacia, principalele parcuri, precum cel de la Primărie sau de la Teatrul de Stat, și vor mai fi aduși câțiva brazi, nu mai înalți de 12 metri, în câteva zone din oraș. 

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a explicat printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook de ce anul acesta Constanţa nu va avea luminiţe de sărbători.

"Într-un an în care sărbătorile sunt umbrite de pandemie, într-un an în care ne dăm seama că prioritățile primăriei ar fi trebuit să fie altele, refuz să cheltuim în continuare sume importante de bani pentru luminițele de sărbători.Spitalul de Boli Infecțioase, școlile și liceele, terenurile de sport și parcurile ar fi arătat altfel dacă bugetul acestei instituții ar fi avut alte priorități!Este un an în care decesele umbresc viața cotidiană și ne arată câte lipsuri avem. Nu sunt paturi în spitale, nu sunt măști si mănuși suficiente, ne lipsește personalul medical, așadar nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste 1 milion de euro pentru decorațiunile de sărbători. În Spitalul de Boli Infecțioase, în anul 2018 s-au investit 860 440 lei, iar în anul 2019 s-au investit 54 334 lei. Avem de renovatșcolile și liceele, avem de civilizat piețele, avem de recuperat mult pentru viața sănătoasă a acestui oraș.Am cerut ajutorul operatorilor economici mari și a dezvoltatorilor imobiliari. Toți fac afaceri aici și ar putea întinde o mână de ajutor, Crăciunului! La anul aș vrea să le producem noi! Sunt licee tehnice și firme constănțene ce pot realiza decorațiunile, iar banii să rămână în Constanța.Vreau să întelegeți că această decizie este pentru dumneavoastră! Mai puține beculeţe, mai mult respect pentru adevăratele priorități!", a scris pe pagina sa de Facebook primarul Constanţei.

Luminițele festive au fost aprinse pe 1 decembrie la Cluj-Napoca

 

La Cluj, luminiţele au fost aprinse chiar de Ziua Naţională. Fără vreun anunț în prealabil, primarul Emil Boc a organizat doar un moment simbolic, trei copii surprinși în Piața Unirii fiind cei care, la îndemnul primarului, au apăsat butonul „magic”, luminând zona centrală.

„În Piață nu este lume, iluminatul stradal s-a deschis deja odată cu lăsarea întunericului. Vom deschide doar cupola de lumini din Piața Unirii, astfel încât să dăm clujenilor și un motiv de optimism și bucurie pe aceste sărbători, chiar dacă viața este un pic mai grea în această pandemie”, a completat primarul, care a transmis în direct pe Facebook momentul aprinderii luminiţelor.

La Iaşi, de sărbători, doar luminiţe. Fără Târg de Crăciun

La Iaşi, iluminatul festiv a fost aprins tot de 1 Decembrie, pentru a marca Ziua Naţională. Şi Primăria Iaşi a renunţat la cea mai mare parte a evenimentelor de­dicate Sărbătorilor de iarnă în contextul pandemiei Covid-19. nu s-au organizat târguri sau alte evenimente tradiţionale, dar luminiţele de sărbători au fost păstrate.

Brad de 12 metri înălţime, la Oradea

Aprinderea luminițelor a fost anunțată de primarul Florin Birta în cadrul unei transmisiuni LIVE pe pagina de Facebook. Puținii orădeni care s-au aflat în zonă nu au ratat momentul și și-au făcut fotografii lângă bradul ecologic de 12 metri înălțime.

Chiar dacă nu vom avea un Târg de Crăciun, un patinoar, o roată sau căsuțe în zona centrală, am hotărât să împodobim să împodobim orașul în straie de sărbătoare pentru a simți cu toții magia și spiritul sărbătorilor de iarnă”,a transmis primarul Birta la pornirea iluminatului, potrivit bihon.ro.

În acest an s-au folosit circa 14 km de instalații luminoase cu led pentru a împodobi orașul.

Luminițele de Crăciun au fost aprinse și în Ploiești, chiar de 1 decembrie

 

Sute de ploieşteni au participat la ceremonia de aprindere a luminiţelor de sărbători, butonul de deschidere a iluminatului festiv fiind apăsat de şefa Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), Steluţa Nacu.

Craiova, în strai de sărbătoare


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233