dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Coadă infernală la Casa de Pensii: oamenii așteaptă ore în șir în frig şi ploaie. ''Autoritățile nu știu să comunice cu oamenii''

07 decembrie 2020
Publicitate

Cozi interminabile la Casa de Pensii. Constănțenii sunt nevoiți să bată drumurile de mai multe ori pentru a-și rezolva problemele. Lumea se îmbulzește, nu respectă distanțarea socială, iar aparatul de eliberare a bonurilor de ordine nu există. Indiferent de vreme, oamenii așteaptă ore în șir pentru a putea depune dosarele, fiindcă sunt cerute acte în original, iar procedura online este inutilă în aceste cazuri.

În interior, dar și în fața Casei de Pensii, așteaptă zeci de oameni să-și rezolve problemele. Camelia spune că este a patra oară în ultima lună când stă la aceeași coadă imensă.

"Păi, vă dați seama, pe ploaia asta. Deci am venit de nu știu câte ori pentru că nu ni se spune exact ce documente ne trebuie. Se schimbă regulile mereu, trebuie să te învoiești de la serviciu și uitați-vă cum stăm. Merge prost pentru că și-așa este pandemia asta și autoritățile nu știu să comunice cu oamenii, mergeți să vedeți ce e înăuntru. Nu există bon de ordine, nu există nimic. Deci e o aglomerație, cică distanțare socială. Care distanțare?!", a spus o constănţeancă.

Revolta oamenilor este legată și de comunicarea deficitară între instituțiile statului și cetățeni.

 -Problemele astea pe care le aveți nu se pot rezolva și online?

 - Ba se pot, dar de exemplu, acum, am depus întâi dosarul și mergea să iau și cu adeverința de înhumare. Pe urmă când am venit, cică trebuie cu certificatul de deces în original. Păi, eu pot să-l trimit online pe ăla?

Așteptatul în frig și ploaie este greu pentru cei care stau la cozile infernale. Mulți dintre aceștia sunt vârstnici și au probleme de sănătate.

În fiecare zi lucrătoare se formează cozi în fața Casei de Pensii. Programul scurt, până la ora 12, îi obligă pe oameni să vină încă de dimineață pentru a-și rezolva problemele.

"Pentru un deces. Mi-a murit un naș și stăm de azi-dimineață de la 6. Ne fâțâie cu adeverințe, cu mai multe. Și acum i-am zis: doamnă, acum e bine cu adeverințele? Nici acuma, cică să merg să fac altele. Doamnă, chiar ne batem joc, i-am zis", a spus un alt constănţean.

Când în sfârșit reușesc să depună dosarele, ies revoltați și epuizați. Constănțenii și-ar dori simplificarea procedurilor, o mai bună comunicare cu instituțiile statului, respect, civilizație și condiții de siguranță în pandemie.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233