dobroge.tv

Live

Artele vizuale, în vreme de pandemie: Marian Teletin profită de timpul liber pentru a crea noi tablouri

03 decembrie 2020
Publicitate

Lumea artistică a avut cel mai mult de suferit, din cauza pandemiei de COVID. Artiști din toate breslele au resimțit din plin efectele crizei sanitare. Dacă în alți ani pictorii și artiști vizuali vindeau tablouri și participau la expoziții în marile capitale ale lumii, acum aceștia se văd nevoiți să supraviețuiască cum pot.

Marian Teletin este unul dintre pictorii renumiți ai Constanței. Publicul este obișnuit cu operele sale, pe care le-a expus în numeroase expoziții. Ultima dată, a expus la București, înainte de debutul pandemiei.

Am fost afectați destul de serios pentru că în general expozițiile au fost destul de dificil de realizat, aproape imposibil, aș putea spune. Eu personal am avut două vernisaje anulate”, declară Marian Teletin, pictor.

În atelierul său, Marian are expuse câteva lucrări care au fost admirate și lăudate de cei mai critici ochi din lumea artei, de-a lungul timpului.

Ultima expoziție am avut-o exact anul trecut, la ARCUB în București. A fost o manifestare foarte frumoasă, organizată de Primăria Capitalei și urma după aceea în program să facem în primăvară un eveniment de genul acesta”, adaugă Marian Teletin, pictor.

Tușa personală își face simțită prezența în toate operele de artă. Spre exemplu, într-o interpretare a unui tablou de Caravaggio, artistul și-a pus amprenta personală.

Talentul lui a dat naștere unei lumi imaginare care îți are sursa în cele mai variate teme.

Iar pandemia nu îl sperie. Profită de timpul liber pe care îl are, ca să creeze noi tablouri și povești vizuale.

Inspirația mi-a venit pur și simplu într-o stare de reverie, datorată staționării mele în izolare. Astfel a trebuit să fac cugetări în domeniul artei, mai mult decât o exprimare socială”, mai spune Marian Teletin, pictor.

Marian Teletin speră ca această criză sanitară să treacă, pentru a-și putea relua activitatea internațională. Până atunci, nu poate decât să îți manifeste trăirile prin noi opere de artă, pe care publicul din lumea întreagă le așteaptă cu sufletul la gură. Situaţia artiştilor din România a devenit tot mai incertă în ultimele luni, în condiţiile în care pandemia, alături de măsurile de distanţare socială, au trimis în „şomaj” aproape toți artiștii, indiferent de domeniul de activitate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233