Masca de protecție, utilă pentru prevenție dar periculoasă pentru ten
Masca de protecție a devenit nelipsită din viețile noastre. Dar purtată necorespunzător, aceasta are și consecințe negative. Medicii atrag atenția că dacă nu este schimbată la timp, masca devine dăunătoare pentru ten și cauzează iritații și coșuri.
De aproape jumătate de an, masca este parte din viața noastră. Oamenii o poartă constant, însă mulți se plâng că din cauza acesteia, tenul lor a început să aibă probleme. Este și cazul lui Mircea, care abia a scăpat de iritație. Masca pe care o purta prea mult i-a cauzat probleme cu acneea.
„Am avut un soi de acnee, dar se pare că a fost din cauza mea pentru că nu am purtat-o corect”, spune Mircea.
Din fericire, Mircea a înțeles unde greșește și acum își schimbă masca mai des, ca bacteriile și umezeala să nu îi mai afecteze tenul.
„La 4 zile schimb masca. Deși este destul de costisitor, cred că este bine pentru sănătate”, spune Mircea.
În ultimele luni, cabinetele medicale s-au umplut de oameni care au probleme cu tenul. Specialiștii spun că încă există mulți oameni care nu știu să poarte corect masca de protecție.
„Am luat una de bumbac. Astea sunt subțiri, e egal cu zero. Le schimb. Am vreo zece și le schimb. O las pe asta să se usuce, pun alta”, spune un constănțean.
„Au venit nenumărate persoane, mai ales toamna, când acneea explodează, atât la tineri cât și la adulți. Sigur că masca întreține un mediu infecțios, mai ales dacă nu este schimbată în mod frecvent. Trebuie să asigurăm o igienă mai riguroasă a pielii feței”, declară Irena Smadea, medic dermatolog.
Masca previne ca saliva să nu transmită virusuri sau bacterii către alte persoane. Însă acționează ca un sigiliu și formează un mediu umed, unde bacteria care cauzează acnee prosperă.Pe piață există tot felul de măști. Medicii recomandă să alegem cu atenție produsele pe care le cumpărăm, deoarece fără cerificarea corespunzătoare fac mai mult rău decât bine
„Recomand măștile făcute de fabrici în România pentru că au apărut câteva fabrici românești care asigură standardul de calitate pentru măști”, mai spune Irena Smadea, medic dermatolog.
Măștile lavabile, din cauza detergenților și a balsamului de rufe pot cauza iritații la nivelul pielii. De aceea, medicii recomandă măștile de unică folosință care după câteva ore se aruncă.
Și o igienă corespunzătoare este extrem de importantă pentru sănătatea și frumusețea tenului. Fața trebuie să fie în permanență igienizată și hidratată. Deoarece, o piele hidratată previne erupțiile cutanate. În acest fel se menține bariera pielii intactă. Pe cât posibil, se recomandă evitarea produselor de machiaj atunci când purtăm masca de protecție.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

