dobroge.tv

Live

CARIERE DE SUCCES

Români care au reușit: Alin, un fotograf constănțean, are o școală și o emisiune online, unde creează și predă artă

01 decembrie 2020
Publicitate

Decembrie este despre români care își urmează pasiunea, despre români care au cariere de succes. Sub semnul frumosului și al pasiunii, stau destine de constănțeni cu care ne mândrim. Un fotograf constănțean și-a găsit un domeniu care îi oferă bucurie. Creează artă, predă artă și se implică în viața comunității prin acțiuni caritabile.

Acesta este un aparat care mie îmi este foarte drag, un aparat pe film. În ciuda faptului lucrez digital și am trei aparate foarte performante, este un exercițiu foarte interesant în momentul în care fotografiezi pe film pentru că se schimbă modul în care gândim”, spune Alin Panaite, fotograf.

Acest aparat pe film este unul dintre cele peste 30 din colecția de suflet a lui Alin. Vorbește cu drag despre fiecare în parte și au locul lor special, expuse în studio. Studioul îi reflectă personalitatea, iar tot ceea ce realizează are amprenta pasiunii pentru frumos.

Studioul a fost creat după chipul și asemănarea mea, în sensul în care e o combinație între muzică și fotografie. Sunt foarte mândru să spun că majoritatea lucrurilor de aici sunt făcute de mâna mea. De la măsuța de machiaj, la mobilă, cufărul ăsta pe care stau, toate sunt făcute de mine. Îmi plac lucrurile care au cumva o poveste, care au o însemnătate și care te reprezintă”, mai spune Alin Panaite, fotograf.

Dacă-ți place ceea ce faci, nu vei munci o zi în viața ta” spunea Confucius. Lucru pe care l-a înțeles și Alin, care a îmbrățișat la început cariera didactică, dar după o vreme a înțeles că nu e ceea ce i se potrivește. S-a îndreptat spre un domeniu creativ și a înființat o școală de fotografie.

Mi-am dat seama că este important să faci ceea ce-ți place. Nu e suficient să faci bani, ci să faci chiar ce-ți place. Și în 2012 cred că am deschis studioul foto și imediat după și școala de fotografie, iar la câțiva ani după aceea, am renunțat la orice altceva și m-am ocupat numai de fotografie”, adaugă Alin Panaite, fotograf.

Are o școală, o emisiune despre fotografie pe o platformă online, a organizat expoziții și, pentru că empatizează cu cei aflați în nevoie, s-a implicat în acțiuni caritabile.

Îmi place foarte mult ceea ce fac și școala și emisiunea și am și mi-am făcut și o asociație, un ONG pe fotografie unde pot să vină oameni pasionați fără să plătească un leu. Nu avem taxe sau cotizații, este totul gratuit. Am făcut foarte multe expoziții caritabile pentru copiii cu autism sau pentru diverse cazuri umanitare. În momentul în care îmbini ceea ce-ți place cu o component d-asta socială, chiar ai așa un sentiment foarte plăcut în legătură cu ceea ce faci”, adaugă Alin Panaite, fotograf

Și asta îi încurajează pe toți tinerii. Indiferent de ce aleg în viață, dacă au perseverență, pasiune și muncesc, au toate șansele să-și atingă visul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233