dobroge.tv

Live

ZIUA NAȚIONALĂ ÎN PANDEMIE

Constănţenii au sărbătorit Ziua Naţională în familie, cu bucate tradiţionale: Laura şi-a răsfăţat apropiaţii cu fasole cu ciolan, cozonaci şi palincă!

01 decembrie 2020
Publicitate

De Ziua Națională, fasolea cu ciolan este vedetă pe masa de sărbătoare. Amatorii de bucate tradiționale s-au pregătit temeinic, pentru a celebra cum se cuvine. Deși pandemia a redus numărul invitaților de la masă, voia bună și spiritul de sărbătoare sunt prezente, în casele constănțenilor.

De 1 Decembrie, se sărbătorește românește! De aceea, pe mese stau la loc de cinste preparatele românești. Pentru a se pregăti ca la carte, Laura s-a trezit dis de dimineață ca să gătească fasole cu ciolan și cârnați. După ce a ales cu grijă ingredientele, a băgat preparatul la cuptor câteva ore.

Ce se poate pregăti pentru așa sărbătoare cum este cea de astăzi, 1 Decembrie? Celebra fasole cu ciolan și cârnăciori. Miroase din ce în ce mai bine, o să oprim cuptorul și o să ne pregătim să degustăm ceea ce am reușit să pregătesc astăzi pentru musafirii mei”, spune Laura.

În timp ce preparatul tradițional era în cuptor, Laura a pregătit masa pentru cei dragi. Cozonacul, fructele și palinca au ocupat și ele un loc de cinste pe masa de sărbătoare.

Cu preparatele scoase din cuptor și masa aranjată, gazda își așteaptă familia, ca să sărbătorească Ziua Națională conform tradiției.

Ne reunim. Încep sărbătorile pe care le așteptăm cu toții cu drag și îmi aștept copiii la masă. Sunt pe drum, cât de curând vor ajunge și, cu siguranță, se vor bucura de ce le-am pregătit de data aceasta”, mai spune Laura.

Pandemia a schimbat însă obiceiurile oamenilor. Dacă în alți ani, oamenii organizau mese copioase, acum numărul invitaților s-a limitat doar la câțiva apropiați.

Până anul ăsta obișnuiam să facem la ceaun fasolea cu ciolan. Aveam un prieten la care întotdeauna mergeam la curte și făceam acolo. Dar, astea sunt vremurile. Sper să se revină”, spune un constănțean.

Cei care nu mănâncă fasole cu ciolan au și alte alternative, de ziua națională. Pe lista bucatelor preferate de români se numără și varza murată, tocănița sau ciorba cu afumătură.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233