dobroge.tv

Live

Reprezentanții unui fast-food au marcat Ziua Națională cu o surpriză: 3.000 de porții de mâncare, oferite gratuit

01 decembrie 2020
Publicitate

Anul acesta, de 1 Decembrie, constănțenii au avut parte de o surpriză culinară în premieră: 3.000 de porții cu specific turcesc au fost oferite gratuit de un local din oraș. Așa s-au gândit reprezentanții fast-food-ului să marcheze Ziua Națională a României. Bineînțeles, nu aveau cum să lipsească nici produsele tradiționale. În restaurante s-au pregătit fasole cu ciolan, sărmăluțe, dar și alte preparate pentru constănțenii care nu au avut timp să gătească și au apelat la livrarea la domiciliu.

De 1 decembrie, un fast-food cu specific turcesc din zona Casei de Cultură le-a făcut o surpriză constănțenilor. Clienții au primit câte un doner din partea casei. 3.000 de bucăți au fost puse la bătaie de angajații localului. Iar oamenii au fost mai mult decât încântați. Spun că bucătarii respectă întocmai rețeta tradițională turcească.

Noi suntem clienți fideli ai acestei unități. Sunt produse foarte bune. Am luat aproape săptămânal de aici”, spune o constănțeancă.

E cel mai bun doner din Constanța. Eu mă pricep pentru că merg foarte des în Turcia. Ne plac produsele respective”, spune un constănțean.

Într-o perioadă dificilă, de Ziua Națională, mâncarea turcească și-a făcut loc lângă bucatele tradiționale. Este un gest pe care reprezentanții fast-food-ului l-au făcut și pentru a le aduce o bucurie, cât de mică, locuitorilor orașului.

E prima dată când împărțim de 1 Decembrie. Ne-am pregătit pentru 3.000 de porții. Doner de pui, durum, farfurie, lipie, de toate”, spune Ioan Neagu, angajat al fast-food-ului.

Nicio porție nu va fi risipită. În cazul în care nu va fi consumată toată cantitatea de mâncare, se va împărți oamenilor nevoiași. Bineînțeles, de 1 Decembrie, nu aveau cum să lipsească produsele tradiționale românești. În bucătăriile restaurantelor din Constanța a fost forfotă. Pregătirile au început chiar și cu o seară înainte.

De exemplu, sărmăluțele se pregătesc cu o zi înainte. Se prepară carnea, se pun frunzele la desărat. Fasolea este pusă de seara la înmuiat. Dimineața la ora 5 ne-am apucat de produse pentru a fi proaspete”, spune o bucătăreasă.

Sunt preparate pentru care s-a muncit cu multă grijă, astfel încât și cei mai pretențioși gurmanzi să fie mulțumiți.

Fasolea cu ciolan, sărmăluțele cu mămăliguța, tocănița sau plăcinta sunt produse fără de care ziua națională nu ar mai fi la fel. Constănțenii care nu le-au putut pregăti acasă, le-au comandat de la restaurant.

La acestea s-a adăugat și borșul de pește, un produs specific dobrogean. Dacă în anii trecuți, de 1 Decembrie, restaurantele erau pline de clienți și se organizau mese tradiționale, acum, din cauza pandemiei, în Constanța, singura opțiune a rămas livrarea la domiciliu.

Ne-am adaptat. Cum s-au adaptat toate restaurantele și livrăm la domiciliu. Comenzi avem, slavă domnului. Este o zi încărcată astăzi”, declară Luminița Vrabie, șef restaurant.

Toate preparatele au fost realizate cu respectarea normelor sanitare în contextul pandemiei de COVID-19.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233