dobroge.tv

Live

Fără călătorii în minivacanța de 1 Decembrie

16 noiembrie 2020
Publicitate

Minivacanţa de 1 decembrie rămâne doar un vis frumos în acest an, pentru mulţi dintre constănţeni. Dacă în alţi ani îşi rezervau din timp sejururile, acum din cauza virusului şi a restricţiilor se văd nevoiţi să stea acasă. Iar agenţiile de turism au şi ele de suferit, deoarece nimeni nu se mai înghesuie să facă rezervări în această perioadă.

Pentru Ozana, minivacanţa de 1 Decembrie era o adevărată tradiţie. An de an mergea să se distreze cu familia şi prietenii la munte. Destinaţia era mereu alta, iar ea şi gaşca ei aşteptau cu nerăbdare zilele libere.

Ca în fiecare an de 1 Decembrie, devenise o tradiție pentru mine și prietenii mei și câteodată și cu familia. Plănuiam să mergem și anul acesta la munte sau la Sibiu două-trei zile ca să ne deconectăm de la muncă și de la stres. Dar având în vedere situația pandemică, ne-au eșuat planurile”, spune Ozana Mazilu.

În acest an, însă planurile i-au fost date peste cap. Pandemia a făcut-o pe Ozana să fie mult mai precaută atunci când vine vorba de călătorit. Şi noile restricţii au contribuit la motivele pentru care în acest an tânăra va sta acasă.

Mă tem de ambele, în aceeași măsură, să fiu sinceră. Deși mai mult de restricții, sa nu rămân pe acolo. Eu oricum mă protejez, port mască, mă dezinfectez pe mâini și mențin distanța socială”, mai spune Ozana Mazilu.

Angajaţii din turism simt şi ei din plin efectele pandemiei. Chiar dacă agenţiile caută să ofere pachete cât mai atractive si mai sigure, turiştii rămân reticenţi.

În speranța că îi vor atrage pe turiști, agențiile au pregătit oferte care mai de care mai atractive. Așadar, un sejur de trei nopți în regim de demipensiune pleacă de al 400 de lei.

1 Decembrie va fi puțin altfel, în sensul că nu vom avea posibilitatea să vindem pachete turistice către marile hoteluri sau complexuri hoteliere. Dar, cu siguranță, spre micile pensiuni vor merge familiile deoarece sunt deschise, au posibilitatea să-i cazeze, să le ofere cazare și masă. Ne dorim din tot sufletul să vedem mai multe pachete vândute. Sunt puțini care accesează în acest moment serviciile și avem un trafic redus pe agențiile de turism”, declară Cristian Bărhălescu, director agenție de turism.

Iar cifrele vorbesc de la sine. Faţă de aceeaşi perioadă a anilor precedenţi, încasările au scăzut dramatic.

În anii anteriori discutam despre vacanțe în străinătate, discutam despre plecări către Paris, Londra sau Grecia. Iar acum discutăm despre cum să stai în România. România era deja o destinație care era aproape plină și asta datorită faptului că mulți accesau pachetele pe care le pregăteau hotelierii și agențiile de turism pentru sărbătoarea de 1 Decembrie. Dar, anul acesta nu putem discuta și face o comparație. Vânzările sunt, în agențiile de turism, foarte scăzute, 10-15%”, mai spune Cristian Bărhălescu, director agenție de turism..

În acest an, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională pică în zile de luni şi marţi, iar cei care au liber vor avea parte de un weekend prelungit.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233