dobroge.tv

Live

Sportul, în afara sălilor de sport

11 noiembrie 2020
Publicitate

De teamă că se pot îmbolnăvi, din ce în ce mai mulți constănțeni găsesc tot felul de metode de a se antrena în afara unei săli de sport. Unii apelează la antrenori online, alții preferă metodele clasice în aer liber precum alergatul sau mersul pe bicicletă.

Odată cu creșterea numărului de cazuri de Covid-19, a scăzut numărul celor dornici de a frecventa sălile de sport. Adriana ține clase de fitness pentru cei care vor să continue să facă mișcare din confortul propriei locuințe. Are programe speciale de exerciţii şi nutriţie pentru cei care vor să facă sport în mijlocul sufrageriei. Numărul celor care apelează la ea s-a dublat în ultimele luni.

"Numărul cererilor online a crescut foarte mult fie pentru personal training fie pentru ședințele de grup fitness. Cred că cele mai multe persoane vor să se protejeze și să limiteze contactul fizic cu alte persoane și să se limiteze la online. Acum depinde foarte mult de cerințele și nevoile clientului. În principal, un plan de antrenament, iar unde este nevoie și un plan nutrițional, bineînțeles", a declarat Adriana Moiseiu, antrenor fitness online.

Preţurile pentru acces pe platformele care au exerciţii online pornesc de la 60 de lei, însă pot ajunge până la câteva sute de lei, în funcţie de complexitatea programelor de urmat.

Pe de altă parte, antrenorii de fitness din sălile de sport spun că rezultatele obținute la sală nu se compară cu cele de acasă. Aceștia sunt de părere că lipsește motivația. Totuși, încurajează sportul în orice mod, în orice loc.

"Există foarte mari diferențe între a te antrena acasă și la sală deoarece acasă nu ai aceeași motivație ca la sală unde mai tragi de tine, mai ales dacă ai și antrenor personal. Am văzut că în momentul de față se practică antrenamentele online cu antrenor personal. Nu este acelați lucru. Una este live, să fie acolo, să te corecteze și una este online. Din punctul meu de vedere nu este același lucru", a spus Robert Cercel, antrenor fitness.

Cei care vor să aibă o viață activă, dar care nu vor să scoată niciun ban din buzunar pentru un antrenor online sau pentru un abonament la sală, preferă să iasă la alergat sau cu bicicleta. 

Andreea spune că și-a făcut un obicei din a alerga și a sări coarda în parc: "De aproximativ un an, am început la sală, dar la debutul pandemiei sălile s-au închis și a trebuit să mă reprofilez prin parcuri și în cartier. Alerg cam de 5-6 ori pe săptămână. Simt nevoia, stau foarte mult în birou și ca să îmi curăț mintea, trebuie să ies aproape în fiecare zi".

Alergarea vine la pachet cu un mare avantaj: este cea mai accesibilă formă de exercițiu fizic cu cel mai mare impact asupra creșterii speranței de viață. Astfel că, studiile arată că o oră de alergare, îți poate prelungi viața cu șapte ore.

Perioadele de izolare prin care au trecut în ultimele luni au dus la o serie de schimbări fundamentale în stilul de viață al oamenilor. Totuși, indiferent de modul sau de locul în care aleg să facă sport, mișcarea și exercițiile fizice sunt esențiale pentru un fizic și un psihic sănătos.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233