Policlinica Spitalului Clinic Căi Ferate Constanţa va avea spitalizare de zi pentru pacienți, după aproape jumătate de secol
Vești bune pentru constănțeni. Policlinica CF va avea spitalizare de zi pentru pacienți, în premieră, după aproape jumătate de secol. În prezent, policlinica dispune de 11 cabinete autorizate, iar după renovare, pacienții vor beneficia de 28 de specialități. Secția și-ar putea deschide porțile, în aproximativ o lună.
După 47 de ani de la înfiinţare, Policlinica Spitalului Clinic Căi Ferate Constanţa va avea spitalizare de zi, cabinete noi și aparatură de ultimă generație. Astfel, pacienții vor fi preluați și tratați mult mai eficient, fără transferuri către alte instituții sanitare, fapt care prelungea timpul de așteptare. La acest moment, ambulatoriul are în componenţa sa cabinete de ORL, Oftalmologie, Ginecologie, Medicină internă, Chirurgie generală, precum și Cardiologie.
„Din 11 cabinete care erau cândva autorizate și din care aveau doar 6 contract cu CAS, vom avea 28 de cabinet de specialitate, prin urmare se impunea să avem în premieră, după 48 de ani, spitalizare de zi care să faciliteze asistența medicală”, a spus dr. Iuliana BOTEZATU, managerul spitalului CF.
Tot în cadrul policlinicii, medicii vor putea interveni în blocurile operatorii, să facă intervenţii, endoscopii și să poată interpreta de la distanță rezultatele pacineților doar cu ajutorul tehnologiei. Până acum, pacienții ajungeau în secție pentru consultații, stabilirea diagnosticului şi a tratamentului medical, dar și monitorizarea şi controlul pacienţilor care aveau nevoie de controalele programate.
Medicii din cadrul policlinicii spun că locul va reînvia. Cu trecerea anilor, angajații secției nu mai credeau în minuni. Astăzi așteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor. Era mai mult decât necesară spitalizarea de zi, iar aparatura și cabinetele noi le vor ușura munca.
„Era foarte mare nevoie, policlinica are un renume în orașul și în județul Constanța avem o cerere din ce în ce mai mare pentru spitalizare de zi, acesta este viitorul, în detrimentul spitalizăriii continue care necesită resurse mai mari”, a spus Adina HONCEA, director medical în cadrul Spitalului Clinic CF Constanța.
„Minunat! Faptul că spitalul a reînviat este un lucru bun pentru constănțeni și nu numai, pentru populația din jurul Constanței a fost un efort mare, ne rugăm să creștem cât mai mult si de acum”, a spus Florentina OBRETIN- director financiar Spitalul Clinic CF Constanța.
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a emis, în cursul acestei săptămâni, autorizaţia sanitară de funcţionare. Dacă lucrările decurg ca la carte, luna viitoare, secția ar putea fi inaugurată.