dobroge.tv

Live

Cât de mare este riscul să te infectezi în avion?

26 august 2020
Publicitate

Cât de riscat este să te infectezi cu noul coronavirus în timpul unui zbor cu avionul? Conform unui studiu făcut de o prestigioasă universitate din Statele Unite, se pare că rata de transmisie la bord este de fapt una foarte mică. Dacă toate locurile sunt ocupate, procentul este de 1 la 4300 de persoane.

Riscul de infectare cu coronavirus in avion nu ar fi mai periculos decât vizita la supermarket sau un drum cu transportul în comun, dacă în avion sunt lăsate libere rândurile din mijloc. Astfel, riscul de infectare la bordul unei aeronave poate fi de unu la 7.700 de persoane.

Riscul de infectare cu noul coronavirus într-un zbor cu avionul poate fi similar cu pericolul cumpărăturilor făcute într-un supermarket, însă numai dacă toţi pasagerii respectă regulile de prevenţie.

Conform Institutului Tehnologic din Massachusetts, dacă toată lumea poartă mască si rândul din mijloc al avionul rămâne neocupat şi se păstrează distanţa între pasageri, atunci o persoană din 7.700 s-ar putea infecta. În cazul în care avionul are toate locurile ocupate, atunci riscul de infectare creşte, în medie - 1 caz din 4.300.

Riscul este teoretic mai mare într-un avion de linie având în vedere că spaţiul este mult mai mic raportat la numărul de pasageri comparativ cu un supermarket. Dacă persoana potenţial infectată poartă mască de protecţie şi ceilalţi pasageri, la rândul lor, poartă mască de protecţie, gradul de eliminare a particulelor virale în aer este semnificativ scazut.

Este recomandat ca persoanele în vârstă, persoanele cu comorbiditati, femeiele însărcinate cu sarcină de vârsta mică, persoanele care au alţi factori de risc să evite să zboare cu avionul, pentru că este automat un risc suplimentar pe care şi-l asumă. Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă sunt până la 80 de curse zilnic, iar numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul a fost de 320.000, în luna iulie. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, când s-au efectuat şi 250 de curse zilnic, iar numărul pasagerilor depăşea un milion şi jumătate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233