dobroge.tv

Live

Din ce în ce mai mulți copii cu infecții respiratorii, la Constanța. Medic de familie: „În această perioadă trebuia să rămână masca obligatorie în interior”

04 aprilie 2022
Publicitate

Continuă să crească numărul cazurilor de viroze. Febră, tuse și nas înfundat – sunt doar câteva dintre simptomele cu care foarte mulți constănțeni se confruntă. Doar în ultima săptămână au fost înregistrate pe raza județului peste 2.000 de oameni cu infecții ale căilor respiratorii. Îmbolnăvirile au legătură cu diferențele de temperatură de afară, dar și cu renunțarea la masca de protecție. Mulți dintre pacienți sunt copii, iar medicii se așteaptă ca numărul lor să crească și mai mult în perioada următoare.

Statul în colectivitate la creșă, la grădiniță sau la școală îi expun pe copii la diferite boli de sezon, iar virusurile se răspândesc rapid la toți membrii familiei. Unii părinți spun că cei mici o țin din răceală în răceală și că le este teamă să îi ducă înapoi la unitatea de învățământ.

De obicei, de când am început cu grădinița, n-au trecut maxim 4-5 zile și a venit ori cu muci, ori a început să tușească. Se face bine, îi dăm tratamente, se face bine în 4-5 zile, iar o ducem, iar ia și tot așa, în continuu”, spune un tătic.

De pildă, la o grădiniță din Tomis Nord au fost luni prezenți 193 de copii din totalul de 330.

Într-adevăr avem un număr mare de absențe, dar este perioada. În fiecare an, în această perioadă, copiii lipsesc din aceste motive: viroze, schimbările de temperatură, vântul”, a declarat Tania Dumitrescu, director Grădinița nr. 12 „Amicii”

Preșcolarilor li se verifică riguros starea de sănătate la intrarea în grădiniță, iar copiii care prezintă simptome sunt trimiși într-o altă încăpere.

În momentul în care copiii vin, noi suntem la primire aici la ușă și îi invităm să deschidă gurița, ne uităm cu o lanternă în gurița copilului și dacă au angină, îi trimitem la medic”, a declarat Victorița Filișan, asistent medical grădiniță.

Zeci de copii ajung în fiecare zi în cabinetele medicilor de familie. Aceștia spun că numărul cazurilor de afecțiuni respiratorii a crescut considerabil de când s-au ridicat restricțiile. Specialiștii recomandă în continuare purtarea măștii de protecție în spațiile închise și în aglomerație pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Foarte aglomerat. În medie, 20-25 de copii cu viroze respiratorii, infecții de tract respirator pe zi la cabinet. Foarte aglomerat. Este și sezonul virozelor respiratorii și cu atât mai mult în această perioadă trebuia să rămână masca obligatorie în interior”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

De cealaltă parte, situația din spitale s-a mai îmbunătățit față de ultimele două săptămâni însă, chiar și așa, nu puțini sunt copiii care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe și care au nevoie de îngrijiri medicale.

În continuare, la Unitatea de Primiri Urgențe ajung copii cu infecții respiratorii acute și cu boli digestive sau alte afecțiuni”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

Este recomandat ca la primele semne de boală, oamenii să se prezinte la medicul de familie, să îi fie evaluată starea de sănătate și să urmeze tratamentul prescris.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233