Secția exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța s-a deschis în cartierul Medeea
S-a deschis oficial secția exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Unitatea medicală este situată în Medeea iar aici se vor putea trata pacienții imunodeprimați cu boli infecțioase. Sunt disponibile 25 de paturi, dintre care 20 pentru adulți și cinci pentru copii. Personalul medical este format din angajați ai spitalului și studenți străini din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. Aceștia din urmă vor face aici practică până la finalizarea rezidențiatului.
Suleiman este din Israel și a venit acum șase ani în România pentru a studia medicina. Este student în ultimul an la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius”. Acum tânărul face practică la secția exterioară din Medeea care și-a deschis oficial porțile pentru pacienți.
„Sunt o persoană căreia îi place foarte mult să ajute. Pentru mine, singura modalitate de a oferi ajutorul meu altor oameni este ca eu să fac medicină”, a declarat Suleiman Elshkirat, student Facultatea de Medicină.
Studentul speră ca în curând să se poată angaja în domeniul medical. Este conștient că pentru a ajunge un medic de renume va avea de învățat mult însă, indiferent de cât de greu va fi, nu va renunța niciodată la visul lui.
„Constanța are nevoie de astfel de spitale ca acesta. Acest spital este bun, este foarte curat, nou, iar doctorii de aici sunt foarte buni. Sper ca într-o bună zi, toate spitalele de aici să arate ca acesta”, a mai declarat Suleiman Elshkirat, student Facultatea de Medicină.
Și nu este singurul care lucrează în cadrul secției exterioare a Spitalului de Boli Infecțioase. Aici vor fi tratați toți pacienții imunodeprimați.
„Acum se află aproximativ 30 de cadre medicale: sunt patru medici și în rest asistente și infirmiere”, a declarat Claudia Cambrea, manager SCBI Constanța.
Cadre medicale la tot pasul, studenți mediciniști în practică și saloane imaculate. Așa arată acum unitatea medicală din Medeea.
Capacitatea acestuia este de 25 de paturi unde vor putea fi tratați pacienții imunodeprimați. În salonul pentru copii există cinci paturi pentru aceștia și unul pentru bebeluși.
274 de angajați erau la Spitalul de Boli Infecțioase înainte de incendiul din octombrie iar acum mai sunt în jur de 175: 88 sunt în unitatea medicală și 87 detașați. Aceștia din urmă vor fi din nou împărțiți în spitalele din județul Constanța, după ce primele lor contracte de detașare au expirat. În ceea ce privește deschiderea unității sanitare, potrivit conducerii, mai sunt de făcut doar lucrările ce țin de instalația electrică.