dobroge.tv

Live

Mai presus de visul american. Doctorul Mihaela Sescioreanu a revenit în țară, dornică să aducă o schimbare

24 decembrie 2021
Publicitate

Zile și nopți nedormite, multă pasiune și dorința de a aduce o schimbare pentru țară. Aceasta este o scurtă descriere a doctorului Mihaela Sescioreanu pentru care munca înseamnă viață. După mai bine de 20 de ani petrecuți în Statele Unite ale Americii, timp în care a profesat ca medic pneumolog și a coordonat secția de Terapie Intensivă din cadrul spitalului St. Joseph Oakland, ea a revenit acasă. Este unul dintre românii care și-a îndeplinit visul american la care mulți dintre noi sperăm. Însă, acum vrea să fie alături de familie și de pacienții din România, care au nevoie de ajutorul său. A venit înapoi în țară la îndemnul fratelui care este călugăr. Mai mult, își dorește ca în viitor să ridice și o clinică de pneumologie chiar aici la Constanța.

Carla Preoteasa, Dobrogea TV: O să încep cu o întrebare clasică pe care cred că vi-o adresează toată lumea. De ce medicină? Când v-ați dat seamă că vreți să urmați acest drum?

Dr. Mihaela Sescioreanu, medic specialist Pneumologie: Am vrut să fac medicină de când mă știu. Mama are o vorbă și spune că am vrut să lucrez în medicină înainte de a mă naște. Încă de la joaca cu păpușile, cu seringile de plastic sau mă rog, cele pe care le aveam atunci. Nu mi-am dorit nimic altceva decât să lucrez în domeniul medical.

Carla Preoteasa: Și când v-ați decis că vreți să părăsiți România pentru America? Cum a fost? V-a fost greu?

Dr. Mihaela Sescioreanu: Nu voiam să fac discriminare între pacienți, voiam să tratez pe toată lumea și am plecat cu un vis, ca visul oricărui tânăr de a face ceva afară și de a te întoarce în țară. E adevărat că visul meu a durat 24 de ani în Statele Unite.

Carla Preoteasa: Ce ar trebui să împrumute sistemul medical din România de la cei din SUA?

Dr. Mihaela Sescioreanu: Sistemul românesc are nevoie de organizare și experiența oamenilor, medicilor, de o deschidere față de ceilalți care vin cu experiență.

Carla Preoteasa: Cum a fost această trecere de la SUA înapoi acasă?

Dr. Mihaela Sescioreanu: Am întâlnit niște persoane care au fost atât de dornice să facă ceva în România. M-au rugat dacă îi pot ajuta să schimbăm ceva, sigur că este o porțiune foarte mică dar și atât, atât cât putem, vom începe cu puțin și sperăm să fie mai mult. Medicii cu care voi lucra sau lucrez acum sunt niște oameni deosebiți care au crezut în mine și au crezut că putem face ceva în România.

Carla Preoteasa: Ați lucrat de asemenea și în secțiile de Terapie Intensivă. Cum a fost în această perioadă care ne-a lovit pe toți, trebuie să recunoaștem și ne-a fost foarte greu.

Dr. Mihaela Sescioreanu: COVID-ul a schimbat foarte mult fața Pneumologiei și a Terapiei Intensive în România. Sunt foarte multe de făcut în țara noastră, aici acasă și sper, cu experiența mea de peste 21 de ani din Statele Unite în Terapie Intensivă, să pot face ceva și aici.

Carla Preoteasa: V-ați gândit vreodată să vă întoarceți în America?

Dr. Mihaela Sescioreanu: După o viață în Statele Unite și o carieră în care am ajuns în vârful piramidei, mi-a fost foarte greu să iau această decizie dar am luat-o și sunt foarte fericită. Nu vreau să mă întorc în Statele Unite. Nu contează cât de greu va fi, nu contează peste ce bariere va trebui să trec aici dar voi trece. Așa cum am spus, înarmată cu multă dragoste față de oameni, față de oamenii mei, de poporul meu de acasă și cu Dumnezeu în suflet voi răzbate și nu mă voi întoarce în America.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233