dobroge.tv

Live

Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani a fost amânată pentru anul viitor

23 decembrie 2021
Publicitate

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani a fost amânată pentru anul viitor, în luna ianuarie. Imunizarea se va face cu Pfizer iar administrarea dozelor va fi și ea diferită, în comparație cu cea pentru adulți. Chiar dacă impactul pe care virusul SARS CoV-2 l-a avut asupra celor mici este semnificativ mai mic decât la populaţia adultă, totuși acesta nu este de ignorat. La nivelul României, peste 54.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 9 ani au fost confirmați pozitiv anul acesta.

Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani a fost reprogramată pentru anul viitor. Chiar dacă numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la această categorie de vârstă este semnificativ mai mic în comparație cu cel în rândul adulților sau seniorilor, imunizarea rămâne esențială.

Vaccinarea se va face după 15 ianuarie, tot cu Pfizer dar este un tip special de vaccin din care se va administra doar 0,2 ml, două doze la interval de 21 de zile”, a declarat dr. Ortanza Dancă, coordonatorul centrului de vaccinare Pavilionul Expozițional Constanţa.

Cadrele medicale de la Pavilionul Expozițional au decorat întreaga locație pentru a o face mai prietenoasă cu cei mici. Le-au pregătit abțibilduri colorate și diverse decorațiuni pentru a-i încuraja să aibă încredere în medici iar pe părinți îi sfătuiesc să facă același lucru.

Sfatul meu este să se intereseze, să-i întrebe și pe medicii de familie și sunt convinsă că vor primi și de la ei sfatul de a-și vaccina copiii”, a mai declarat dr. Ortanza Dancă, coordonatorul centrului de vaccinare Pavilionul Expozițional Constanţa.

La nivelul țării noastre, aproximativ 55.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 9 ani au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, ceea ce înseamnă 3%. Doar în luna decembrie a acestui an, peste 900 de copii din aceeași categorie s-au infectat. Datele din Europa ne arată că rata de internare în spitale a celor mici este de la 3 până la 5 cazuri la 1.000 de persoane, iar rata de internare la Secţia de Terapie Intensivă este undeva la 10 cazuri la 10.000 de persoane.

Momentan, unii părinți nu sunt hotărâți cu privire la imunizarea copiilor lor. Spun că vor să mai aștepte puțin până vor lua o decizie finală iar, până atunci, îi vor proteja pe cei mici așa cum pot.

Nu sunt de acord, momentan nu îmi voi vaccina copiii, mai aștept. Nu sunt suficiente studii, nu știm ce efecte are asupra lor, momentan mai așteptăm”, spune o mămică.

Încă nu știu, nu ne-am hotărât. Pentru copii nu. Pentru noi da dar pentru copii nu știu”, spune un tătic.

Luna aceasta, la nivel național, peste 900 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 9 ani au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS CoV-2.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233