dobroge.tv

Live

O parte a personalului medical și de la Asistență Socială așteaptă în continuare să primească stimulentele de risc: „Suntem foarte nemulțumiți”

14 decembrie 2021
Publicitate

A trecut mai bine de un an și jumătate de când o parte a personalului medical, dar și de la Asistență Socială așteaptă stimulentele de risc. Este vorba de 2.500 de lei, bani care ar fi trebuit să fie acordați pentru cele două luni în care aceștia și-au desfășurat activitatea în condiții de risc pe perioada stării de urgență. Reprezentanții sindicatului SANITAS Constanța spun că această sumă nu a ajuns încă în județul nostru și solicită Guvernului abordarea cu maximă responsabilitate a tuturor problemelor.

Deși li s-au promis stimulente financiare, o parte a personalului medical şi de la Asistenţă Socială nu a intrat în posesia lor nici după un an și jumătate. Este vorba despre banii promiși de Guvern pentru desfășurarea activitatea în condiții de risc pe perioada stării de urgență.

15 martie 2020 - 15 mai 2020, nu au fost primiți sub nicio formă de angajații din unitățile sanitare care sunt finanțați de Ministerul Sănătății. Suntem în situația în care nu au primit acești bani. Există o stare de nemulțumire foarte mare, justificată. Să apară și o Lege 133 care să dea un singur stimulent de risc, cu toată că Legea 82 spune de două stimulente și doar pentru cei care au fost izolați la locul de muncă”, a declarat Nicolae Manea, președintele Sindicatului SANITAS Constanța.

Claudia speră în continuare că stimulentele de risc vor fi distribuite și în județul nostru. Ea spune că perioada în care a fost nevoită să stea izolată împreună cu pacienții a fost una grea, departe de familie, printre suferințele celor bolnavi și consideră că toți cei care au fost în această situație au dreptul la acest stimulent.

Suntem foarte nemulțumiți. Dacă ne-au pus să ne facem bagajele în aproximativ 20 de minute să ne prezentăm la muncă. Să stai fără familie, fără copii, câte două săptămâni. Asta s-a întâmplat în trei serii. Au zis că numai unul pe care nu l-am primit nici pe ăla nici în ziua de azi. Tot se aude că alte județe au luat, dar Constanța nu”, a declarat Claudia Cocea, asistent medical.

Președintele Sindicatului SANITAS a precizat că nu este vorba de toate cadrele medicale, ci doar de cei care îşi desfăşoară activitatea la Asistenţă Socială. Ei solicită acum Guvernului abordarea cu maximă responsabilitate a tuturor problemelor cu care se confruntă salariaţii la acest final de an şi soluţionarea solicitărilor.

Și aici discutăm de medicii rezidenți, de personalul de la Primiri Urgențe, discutăm de personalul de la alte entități care sunt finanțate de Ministerul Sănătății și cel din Asistență Socială. Nu s-a luat în ordine alfabetică, nimeni nu știe când va primi, nimeni nu știe de ce nu se respectă anumite criterii”, a mai declarat Nicolae Manea, președintele Sindicatului SANITAS Constanța.

Aceste stimulente de risc trebuie distribuite pe două luni, timp în care angajații și-au desfășurat activitate în condiții de risc pe perioada stării de urgență. Valoarea unui astfel de stimulent este de 2.500 lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233