dobroge.tv

Live

Au fost administrate primele doze de anticorpi monoclonali în spitalele din județul Constanța

27 octombrie 2021
Publicitate

La Constanța, o parte din dozele cu anticorpi monoclonali a fost deja administrată. Acestea au ajuns în spitalele din județul nostru de câteva zile. Însă ele au fost făcute abia după ce au fost găsiți pacienții eligibili. În total 78 de fiole au fost repartizate în unitățile sanitare. De pildă, cele mai multe au fost la Spitalul Municipal Medgidia, 22, iar alte 20 au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Pentru o mai mare eficacitate serul trebuie administrat în fazele incipiente ale bolii.

Fiolele de anticorpi monoclonali repartizate de Minister au ajuns la destinaţie, în toate spitalele din județul Constanța care tratează bolnavi de COVID-19. Eficienţa lor depinde, însă, de administrarea cât mai precoce, după debutul bolii, dar nu mai târziu de primele şapte zile.

Dozele cu anticorpi monoclonali au ajuns în spitalele din județul Constanța. Acestea au cea mai mare eficacitate în stadiile timpurii ale infecției cu coronavirus.

La spitalul din Mangalia, unii pacienți au beneficiat deja de cele 18 doze. De asemenea, și la spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Constanța, din tot atâtea, o parte dintre fiole au fost administrate.

În anumite condiții pacientul să nu aibă necesarul de oxigen, adică să fie stabil din punct de vedere al saturației în sânge. Sunt anumite condiții de îndeplinit. 18 plus șase, 24. Toate au fost date către pacienți”, a declarat dr. Alina Dan, manager Spitalul Municipal Mangalia.

O parte s-au administrat, în funcție de indicațiile pacienților. Există o metodologie. Există pacienți la care este indicată folosirea acestora. Nu se dă la toată lumea. Nu toți pacienții se pretează pentru folosirea acestor anticorpi. Sunt pacienți care pot primi și pacienți care nu pot primi”, a declarat dr. Erdin Borgazi, manager Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.

Anticorpii administrați la timp împiedică intrarea virusului în organism. De asemenea, acesta se face doar în anumite condiții și pentru anumiți pacienți. De exemplu, în maximum șapte zile de la debutul bolii și doar în cazul în care cel infectat cu virusul SARS-COV 2 dispune de o saturație optimă în sânge. În acest moment raportat la numărul de cazuri cu infectări de COVID-19, dozele cu anticorpi sunt insuficiente.

Ajută organismul să lupte împotriva virusului. Adică scade încărcătura virală. Se recomandă pacienților care sunt la risc. Adică au comorbidități importante. Dozele pe care le-am primit sunt destul de puține și vă dați seama. 10.000 de doze sau chiar și 20.000 de doze înseamnă foarte puțin”, a declarat dr. Irina Dumitru, medic infecționist.

La Spitalul Municipal Medgidia au fost distribuite 22 de doze, însă momentan aici se caută în continuare pacienți eligibili. În schimb, la spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa din cele 20 de doze, o parte dintre ele au fost deja administrate.

Este vorba despre 20 de flacoane. Mai multe dintre acestea au fost deja administrate pacienților, iar în următoarea perioadă, Spitalul Județean va mai primi prin DSP încă 10 flacoane”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Județean de Urgențe Constanța.

La nivel național au fost distribuite un număr de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali care au ajuns în 134 de unități sanitare cu paturi pentru tratarea a 2.603 de pacienți.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233