Vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, din octombrie și în România
Din luna octombrie și în România se va administra cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19, după ce vor veni recomandările Agenției Europene a Medicamentului, a declarat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului de vaccinare.
A treia doză va fi administrată în cazul vaccinurilor ARN mesager, respectiv Pfizer și Moderna.
Cine va primi a treia doză de vaccin anti-COVID-19?
Autoritățile au stabilit două variante pentru administrare.
A treia doză de vaccin anti COVID-19 va fi inclusă în schema inițială de vaccinare a persoanelor imunodeprimate.
În cazul celorlalte categorii de persoane vulnerabile a treia doză se va face la șase luni de la administrarea celei de-a doua.
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că analizează datele privind o a treia doză de vaccin anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech, care urmează să fie administrată la şase luni după cea de-a doua doză la persoanele începând cu vârsta de 16 ani.
Cele două companii farmaceutice au depus o cerere la Agenţia Europeană pentru Medicamente, care a declarat că va efectua o evaluare rapidă a datelor, cu un rezultat aşteptat „în următoarele câteva săptămâni”.
Vineri, compania farmaceutică americană Moderna a declarat că a cerut EMA aprobarea condiţionată pentru administrarea unei a treia doze de 50 de micrograme din vaccinul său anti-Covid-19.
Vaccinurile produse de
Moderna şi Pfizer se bazează pe noua tehnologie ARN mesager (ARNm).
Totodată, EMA a anunţat luni că evaluează datele privind utilizarea unei doze suplimentare de vaccin ARNm la persoanele cu sisteme imunitare slăbite. Rezultatul acestei analize va fi oferit în timp util, a mai spus agenţia europeană.
Săptămâna trecută, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a declarat că nu este nevoie urgentă de o a treia doză de vaccin anti-Covid-19 la persoanele complet imunizate.
Câți români s-au vaccinat anti-COVID-19
Acoperirea vaccinală anti-COVID la nivel naţional, din populaţia rezidentă eligibilă de peste 12 ani, este de circa 31%, în Capitală fiind de 49,4%, a declarat marţi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.
"Acoperirea, din populaţia rezidentă eligibilă de peste 12 ani, este de circa 31%. (...) Acoperirea vaccinală în municipiul Bucureşti se apropie de 50%, vorbim de 49,4%. Urmează judeţul Cluj cu aproape 46%, judeţul Sibiu cu 39%, Timiş 36,3%, Constanţa 36,5%, Braşov 36,3%. Mai avem doar două judeţe, Giurgiu şi Suceava, care au o rată de acoperire sub 20%, în rest toate judeţele au rată de acoperire vaccinală de peste 20%", a precizat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Preşedintele CNCAV a menţionat că până la data de 6 septembrie au fost vaccinate 5,28 milioane de persoane cu cel puţin o doză, din care, cu schemă completă, 5,17 milioane de persoane.
Eveniment
Social
Externe
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

