dobroge.tv

Live

Spitalul Județean Constanța suplimentează cu încă nouă paturi Secția de Terapie Intensivă pentru COVID-19

Publicitate

Conducerea Spitalului Județean din Constanța a decis suplimentarea numărului de paturi de pe secția de terapie intensivă de COVID-19. Astfel, numărul locurilor la ATI a ajuns la 23. De asemenea, potrivit DSP Constanța, și la Medgidia s-a suplimentat numărul cu încă două paturi. Decizia vine în urma creșterii numărului de persoane infectate cu SARS-COV-2 în ultimele două săptămâni.

Doar două locuri la ATI dintr-un total de 46 – atâtea mai erau libere luni dimineața în Constanța, potrivit autorităților din domeniul sanitar. Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Județean de Urgență din Constanța erau cele două unități medicale din județ care mai aveau posibilitatea să primească, fiecare, câte un pacient în secțiile de Terapie Intensivă. Cam așa se poate caracteriza valul trei al pandemiei: cazuri mai puține, însă de departe mult mai grave, care mai pot respira doar dacă primesc oxigen de la aparate. Așa că era nevoie de măsuri urgente.

În acest moment, pe raza județului Constanta sunt 46 de paturi ATI. Vom suplimenta aceste paturi cu 11: nouă la Spitalul Județean Constanta și două la Medgidia”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Există speranțe că paturile vor fi suplimentate în această săptămână. La Spitalul Județean există deja paturi ATI. Iar creșterea capacității de tratare înseamnă o șansă în plus pentru pacienții în stare gravă, infectați cu noul coronavirus.

Nouă paturi speciale de terapie intensivă vor fi disponibile zilele care urmează, pe lângă cele 14 deja existente. În afară de cele nouă paturi ATI vor mai fi alocate încă 12 paturi de terapie intermediară, adică paturi dotate cu oxigen”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

Ceea ce înseamnă că cea mai mare unitate medicală de stat din Constanța va avea în total 23 de paturi ATI și alte 42 de paturi de terapie intermediară, 30 fiind deja existente la Spitalul Județean. De altfel, de la debutul pandemiei și până în prezent, în cadrul secției de terapie intensivă de la cel mai mare spital public din județ au fost tratați peste 1.300 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus.

Pe de altă parte, situația infectărilor continuă să se agraveze în Constanța, astfel încât, luni pentru municipiu autoritățile au anunțat o incidență de 5, 44 cazuri la mia de locuitori, iar pe județ rata atinsese 3,57.

România a înregistrat la sfârșitul săptămânii trecut recordul de pacienți la ATI, cu 1.313 persoane internate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233