CORONAVIRUSUL NU IARTĂ PE NIMENI
CONSTANŢA. În încercarea de a-și salva pacienții, medicii ajung şi ei să fie trataţi pe paturile de spital, de colegii lor
Peste 1.000 de angajați din sistemul sanitar constănțean s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul pandemiei. Măsurile sporite de protecție din unitățile medicale aproape că nu au nicio șansă în fața răspândirii comunitare. Din păcate, nu sunt puțini cei care ajung să fie tratați pe paturile de spital, de colegii lor.
La începutul lunii martie, era confirmat primul caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din Constanța. La momentul respectiv, anunțul a creat agitație, mai ales că pacientul cu numărul 1 al județului era asistent șef la Secția Medicină Internă 2 de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. La o distanță de 10 luni, noul coronavirus a lovit puternic în angajații din unitățile sanitare din județ.
Peste 1.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate de la începutul pandemiei și până în prezent în rândul personalului din spitalele și clinicile din județul Constanța. Vorbim despre medici, asistenți medicali și personal auxiliar.
Nici managerii instituțiilor medicale nu au scăpat de virus. Spitalul Municipal Medgidia este unitate COVID. Șeful de aici s-a infectat în luna octombrie.
„S-a infectat și soția mea care şapte luni a fost negativă şi a lucrat cu pozitivi”, a declarat Eugen Agliţoiu, manager al Spitalului Municipal Medgidia.
Ambii ar fi luat virusul din comunitate, nu din spital, susține managerul. La fel ar fi pățit și cei
aproximativ 30 de angajați din unitate care s-au infectat de la începutul pandemiei. Un argument în acest sens ar fi că în primele 6-7 luni de la apariția virusului în România, cel mult 8 cazuri au fost înregistrate în rândul personalului medical de la spitalul din Medgidia.
„După ce a început transmiterea comunitară şi s-a infectat şi Medgidia şi am avut incidenţă mare de cazuri, a început să crească şi numărul persoanelor infectate din rândul angajaţilor deoarece se infectau foarte mulți din oraș”, a precizat Eugen Agliţoiu.
Așa s-a ajuns ca unii angajați să fie tratați în spital, de către colegii lor. Alții au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase. Din fericire, cei mai mulți au avut forme ușoare și au stat acasă, în izolare. Vestea tristă este că virusul ucide și personalul medical. Printre decese, în Constanța, se numără, o asistentă și un doctor de la Spitalul Județean Constanța. În județ, numărul total al infectărilor cu noul coronavirus a trecut de pragul de 21 de mii de cazuri, dintre care 510 au fost raportate joi.
Eveniment
Social
Externe
Educație

Activități preventive pentru sărbători în siguranță
.jpg)
Autoritățile constănțene colaborează pentru introducerea Trenului Metropolitan
_1024x768.jpg)
CONSTANȚA. Sprijin pentru persoanele vulnerabile
Aditivii „îndulcesc” cozonacul: peste 20 de sortimente cu rețete îndoielnice în magazinele mari
Trafic fluidizat în zona Cimitirului Central
Spitalul „Sf. Apostol Andrei” Constanța funcționează normal în perioada sărbătorilor pascale
Se oprește apa în localitățile Hârșova și Ciobanu
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

