Etapele strategiei de vaccinare antiCOVID în România

Strategia de vaccinare antiCOVID va fi prezentată vineri, 4 noiembrie, după ce a fost aprobată de Guvern și de Consiliul Suprem de Apărare a Țării și a fost publicată în Monitorul Oficial.
Conferința de presă în care va fi prezentată strategia de vaccinare antiCOVID în România va avea loc vineri, 4 decembrie, la ora 16:00, la Palatul Victoria. Aceasta va fi susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV, și Florentina Furtunescu, Institutul Național de Sănătate Publică, scrie news.ro.
Strategia a fost publicată deja în Monitorul Oficial și stabilește modul de comunicare legat de vaccinare, etapele vaccinării și grupurile profesionale prioritare, instituțiile responsabile, funcționarea centrelor de vaccinare, modul de stocare și distribuție, inclusiv managementul deșeurilor rezultate.
„Este de așteptat ca disponibilitatea și accesul la vaccinurile împotriva COVOD-19 să fie limitate în etapele inițiale ce vor urma autorizării din cauza capacității insuficiente de producție și a cererii ridicate. Prin urmare, este important ca modalitatea de alocare și distribuire a vaccinurilor să se facă în mod echitabil”, se arată în document, menționează sursa citată.
Etapele strategiei de vaccinare
- Etapa l - va fi vaccinat personalul din spitale, din sistemul de medicină de urgență, din medicina primară, laboratoare, farmacii, personalul din serviciile stomatologice, personalul de îngrijire din centrele rezidențiale, personalul implicat în derularea campaniilor de vaccinare.
- Etapa a ll-a - este vizată populația de risc - adulții cu vârsta peste 65 de ani, personalul din divers instituții-cheie.
- Etapa a lll-a - este luată în calcul populația adultă, dar și copiii, în funcție de evoluția epidemiologică.
„Principalele categorii de personal care vor fi vaccinate sunt următoarele: personalul din domeniul sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii cheie pentru buna funcţionare a societăţii”, a explicat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, menţionând că după această etapă vaccinarea va fi disponibilă pentru toată populaţia.
La nivel central, instituțiile responsabile vor fie ministerele Sănătății, Apărării și de Interne, precum și STS, care va asigura echipamentele și softurile necesare transmiterii informațiilor și va securiza datele.
Strategia de vaccinare include și modul în care se va desfășura campania de comunicare și informare a populației.
„Scopul nostru este acela de a asigura accesul la vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în condiții de siguranță, eficacitate și echitate pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 și limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul țării”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății
Sursă foto: Aleph News
Eveniment
Social
Externe
Educație
-O-școală-din-Constanța-va-fi-modernizată.-A-fost-semnat-contractul-de-execuție-(1).jpeg)
O unitate de învățământ va fi modernizată. Vergil Chițac a semnat contractul

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore! VEZI care a fost motivul

Ce au descoperit polițiștii de frontieră într-un autocar sosit din Turcia
Noi reguli de circulație devin obligatorii începând de astăzi pe două străzi din cartierul Poarta 6
Scandal în plină stradă, în orașul Ovidiu. A spart poarta unui imobil cu un obiect tăietor
Se va lucra pe Baba Novac. Traficul va fi restricționat total!
Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

