dobroge.tv

Live

Etapele strategiei de vaccinare antiCOVID în România

Etapele strategiei de vaccinare antiCOVID în România
04 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Strategia de vaccinare antiCOVID va fi prezentată vineri, 4 noiembrie, după ce a fost aprobată de Guvern și de Consiliul Suprem de Apărare a Țării și a fost publicată în Monitorul Oficial.

Conferința de presă în care va fi prezentată strategia de vaccinare antiCOVID în România va avea loc vineri, 4 decembrie, la ora 16:00, la Palatul Victoria. Aceasta va fi susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV, și Florentina Furtunescu, Institutul Național de Sănătate Publică, scrie news.ro.

Strategia a fost publicată deja în Monitorul Oficial și stabilește modul de comunicare legat de vaccinare, etapele vaccinării și grupurile profesionale prioritare, instituțiile responsabile, funcționarea centrelor de vaccinare, modul de stocare și distribuție, inclusiv managementul deșeurilor rezultate.

Este de așteptat ca disponibilitatea și accesul la vaccinurile împotriva COVOD-19 să fie limitate în etapele inițiale ce vor urma autorizării din cauza capacității insuficiente de producție și a cererii ridicate. Prin urmare, este important ca modalitatea de alocare și distribuire a vaccinurilor să se facă în mod echitabil”, se arată în document, menționează sursa citată.

Etapele strategiei de vaccinare

  • Etapa l - va fi vaccinat personalul din spitale, din sistemul de medicină de urgență, din medicina primară, laboratoare, farmacii, personalul din serviciile stomatologice, personalul de îngrijire din centrele rezidențiale, personalul implicat în derularea campaniilor de vaccinare.
  • Etapa a ll-a - este vizată populația de risc - adulții cu vârsta peste 65 de ani, personalul din divers instituții-cheie.
  • Etapa a lll-a - este luată în calcul populația adultă, dar și copiii, în funcție de evoluția epidemiologică.

Principalele categorii de personal care vor fi vaccinate sunt următoarele: personalul din domeniul sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii cheie pentru buna funcţionare a societăţii”, a explicat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, menţionând că după această etapă vaccinarea va fi disponibilă pentru toată populaţia.

La nivel central, instituțiile responsabile vor fie ministerele Sănătății, Apărării și de Interne, precum și STS, care va asigura echipamentele și softurile necesare transmiterii informațiilor și va securiza datele.

Strategia de vaccinare include și modul în care se va desfășura campania de comunicare și informare a populației.

Scopul nostru este acela de a asigura accesul la vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în condiții de siguranță, eficacitate și echitate pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 și limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul țării”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății


Sursă foto: Aleph News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233