dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Criză de sânge: donatorii sunt așteptați la Centrul de Transfuzii și în zilele de weekend

18 noiembrie 2020
Publicitate

Criza de sânge continuă. Fără donatori, scade numărul de supraviețuitori. Așa că, cine vrea să salveze o viață, o poate face donând sânge. De luni până vineri Centrul de Transfuzii din Constanța așteaptă donatorii la sediu dar și în anumite zile din weekend.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța se confruntă în această perioadă cu o scădere a numărului donatorilor de sânge. Este nevoie de cel puțin 60-80 de donatori zilnic. Pacienti cu boli grave, copii si adulti, au nevoie de tratament transfuzional. Din păcate, fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.

Donatorii sunt așteptați sâmbătă, în intervalul 09:00-13:00, la centru. Pot dona cei care au vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, au o greutate de peste 50 kg și nu au suferit boli precum hepatită virală, tuberculoză sau infecție HiV. Persoanele care au peste 50 de ani trebuie să aducă de la medicul de familie o adeverință din care sa reiasă că nu suferă de boli care ar contraindica donarea de sânge.

Înainte de donare, oamenii trebuie să mânânce ceva ușor, sandwich-uri, fructe sau lactate, și să bea minimum 500 ml de lichide. Donatorii vor beneficia de 7 tichete de masa pentru produse alimentare și decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării.

Intervalul minim între 2 donări este de 2 luni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233