dobroge.tv

Live

SUA. Americanii îşi aleg preşedintele pentru următorii 4 ani: 100 de milioane au votat deja anticipat

SUA. Americanii îşi aleg preşedintele pentru următorii 4 ani: 100 de milioane au votat deja anticipat
03 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Americanii îşi aleg preşedintele pentru următorii patru ani. Peste 100 de milioane de americani au votat deja, iar așteptările privind prezența la vot au fost deja depășite, în ciuda pandemiei de coronavirus.

Potrivit digi24.ro, prezența finală ar putea fi de peste 160 de milioane, o creștere de peste 20% față de 2016 (luând în considerare doar votanții care au optat pentru unul dintre cei doi candidați importanți, republican sau democrat).

Favorit în sondaje de luni de zile, Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, speră ca în sfârşit să obţină şefia Casei Albe la cea de-a treia sa tentativă. Preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, care a purtat o campanie de o agresivitate uimitoare, promite la rândul său să creeze din nou o surpriză, ca în 2016.”Oare (Biden) poate câştiga cu adevărat? Serios?”, a ironizat el luni seara la Kenosha, în Wisconsin, înaintea ultimei etape a unui maraton de cinci mitinguri, în patru state, scrie news.ro.

UPDATE. Alegătorii din Dixville Notch, un cătun cu doisprezece locuitori din nord-estul Statelor Unite, au dat startul simbolic alegerilor prezidenţiale în noaptea de luni spre marţi, informează France Presse, citată de Agerpres.

Acest sat pierdut în pădurile din New Hampshire, lângă graniţa canadiană, a continuat o tradiţie stabilită din 1960, care i-a adus titlul de "First in the Nation" (Primul din ţară). În afară de satul din apropiere Millsfield, care votează de asemenea în timpul nopţii, majoritatea secţiilor de votare de pe Coasta de Est se vor deschide marţi la 6:00 sau 7:00 (11:00-12:00 GMT).

Voturile din Dixville Notch au fost deja numărate.

Sursă foto: Thehill.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233