dobroge.tv

Live

RĂZBOI ISRAEL-HAMAS. Bombardamentele continuă în Fâşia Gaza - armata israeliană anunţă că zeci de combatanţi Hamas au fost ucişi. Soţia românului ostatic în Fâşia Gaza a ajuns la Bucureşti

30 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Bombardamentele au continuat azi noapte în Fâşia Gaza. Armata israeliană a anunţat că zeci de combatanţi Hamas care s-au baricadat în clădiri şi tuneluri au fost ucişi în noaptea de duminică spre luni, în cadrul operaţiunilor terestre israeliene în Fâşia Gaza. Astăzi, tancuri israeliene au intrat într-un cartier de la marginea oraşului Gaza, întrerupând astfel principala axă rutieră între nordul şi sudul Fâşiei gaza, relatează AFP.

Israelul ”avansează treptat, potrivit planului”, în Fâşia Gaza, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă obişnuită, un purtător de cuvânt al Tsahalului, contraamiralul Daniel Hagari, relatează AFP.

Forţele israeliene au ucis zeci de activişti ai mişcării islamiste palestiniene Hamas în Fâşia Gaza, în noaptea de duminică spre luni, anunţă Daniel Hagari, potrivit news.ro.

El refuză însă să confirme amplasarea forţelor terestre israeliene, după difuzarea unor imagini pe reţele de socializare, potrivit cărora tancuri israeliene avansează pe unul dintre principalele drumuri în enclava palestiniană.

Soţia românului ostatic în Fâşia Gaza: Am nevoie de ajutorul vostru!

Ambasadorul Statului Israel în România, E.S. Reuven Azar va avea luni, de la ora 14.00, o întâlnire la Senat cu membrii comisiei de politică externă. Acesta va participa alături de soţia românului care este ostatic în Fâşia Gaza, potrivit unor surse parlamentare.

Ela speră din răsputeri să obţină sprijin din partea guvernului de la Bucureşti pentru a-şi revedea soţul.

“Am nevoie de ajutorul vostru! Am nevoie disperată de ajutorul vostru! Ultima mea informaţie despre el este de când a plecat din casă la ora 6:45. Apoi, l-am sunat pe la 8:30. De atunci... nu am mai auzit nimic de el”, a spus Ela Chaimi.

Mii de morţi în Fâşia Gaza

Israelul a bombardat puternic Gaza începând din 7 octombrie, când gruparea palestiniană Hamas a comis un atac transfrontalier în care a ucis 1.400 de persoane şi a luat mulţi ostatici.

Numărul palestinienilor ucişi în atacurile israeliene din Gaza a ajuns la 8.005, dintre care 3.342 sunt copii, 2.062 femei şi 460 bătrâni, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a anunţat sâmbătă "extinderea operaţiunilor sale" şi trecerea la "următoarea fază a războiului împotriva Hamas", care include operaţiuni terestre.

De foame, mii de palestinieni au jefuit depozitele ONU şi au luat făină, apă şi alte alimente. Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a declarat îngrijorată după ce Israel a cerut evacuarea spitalului Al Quds, în care se adăpostesc 12 mii de oameni. Organizaţiile umanitare au anunţat ieri şi că zeci de camioane cu ajutoare au intrat în enclavă după ce Israelul a promis permiterea unui acces mai mare al convoaielor.

Între timp, manifestaţiile în semn de solidaritate cu palestinienii s-au răspândit peste tot în lume. Într-unul dintre cele mai mari proteste din Spania de la începutul războiului, 35.000 de oameni au ieşit în stradă fluturând steagul Palestinei.

În Atena, oamenii au expus imaginii cu ostaticii din Gaza, lângă care au pus flori albe şi câte un balon roşu. La câţiva kilometri distanţă, cinci mii de persoane au luat-o la pas către ambasada Israelului scandând sloganuri pro-palestiniene.

Un aeroport din oraşul Mahacikala din sudul Rusiei a fost închis, duminică, după ce un grup de persoane a năvălit pe pistă, a anunţat autoritatea aviatică rusă Rosaviatsia, transmite Reuters. Zeci de tineri, indignaţi de războiul din Gaza, au luat cu asalt pista în căutarea pasagerilor unui zbor care trebuia să aterizeze de la Tel Aviv. Un bărbat ţinea o pancartă pe care scria „Ucigaşii de copii nu îşi au locul în Daghestan”, iar alţii strigau „Allah Akbar” sau agitau steaguri palestiniene. Israelul a cerut Moscovei să protejeze toţi cetăţenii israelieni şi evreii, oricine ar fi ei, şi să ia măsuri ferme împotriva revoltătorilor şi împotriva incitării necontrolate îndreptate împotriva evreilor şi israelienilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233