dobroge.tv

Live

Atac armat în SUA: cel puțin 22 de morți și zeci de răniți - Poliția îl caută pe atacator

Atac armat în SUA: cel puțin 22 de morți și zeci de răniți - Poliția îl caută pe atacator
26 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Două atacuri armate comise de aceeași persoană au avut loc miercuri seară în SUA, în Lewiston, al doilea cel mai populat oraș din statul american Maine. Cel puțin 22 de oameni au murit și alte zeci sunt răniți, conform presei americane.

Bărbatul a deschis focul în cel puțin două locuri: într-un bar și la o pistă de bowling. Într-o declarație pe X, fosta Twitter, poliția din Maine a transmis: „În Lewinston există un atacator în libertate. Cerem oamenilor să se adăposteasc. Vă rugăm să rămâneți în case cu ușile încuiate”.

Oficialii spun că atacatorul, identificat ca fiind Robert Card, este un instructor calificat de tir și rezervist al armatei americane. A fost internat vara trecută cu probleme de sănătate mintală.

Sute de polițiști au pornit să îl caute, la operațune participând și un elicopter. Autoritățile au cerut publicului să ajute cu informații, pentru a-l găsi.

„Forţele de ordine încearcă să îl localizeze pe Robert Card 4/4/1983 în ceea ce priveşte împuşcăturile în masă de la Schemengees Bar şi Sparetime Recreation din această seară. Card ar trebui să fie considerat înarmat şi periculos. Vă rugăm să contactaţi forţele de ordine dacă aveţi cunoştinţă de locul unde se află acesta”, este comunicatul Poliţiei.

Avem 22 de morţi confirmaţi şi mulţi, mulţi răniţi”, a declarat pentru CNN Robert McCarthy, alesul din Lewiston, oraşul în care s-a produs tragedia.


Sursă foto: Al Jazeera English

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233