dobroge.tv

Live

RĂZBOI ISRAEL - HAMAS. Armata israeliană a lovit 400 de ținte în Gaza în ultimele 24 de ore. Hamas a eliberat două femei ținute ostatice, dar nu și pe soții lor. VIDEO

RĂZBOI ISRAEL - HAMAS. Armata israeliană a lovit 400 de ținte în Gaza în ultimele 24 de ore. Hamas a eliberat două femei ținute ostatice, dar nu și pe soții lor. VIDEO
24 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) anunţă că au efectuat lovituri împotriva a 400 de ţinte Hamas în Fâşia Gaza în ultimele 24 de ore şi au ucis mai mulţi comandanţi de teren şi alţi agenţi terorişti, relatează The Times of Israel, citat de news.ro.

Potrivit IDF, recentele lovituri s-au concentrat asupra locurilor de desfăşurare ale Hamas din întreaga Fâşie Gaza - inclusiv asupra mai multor moschei - şi împotriva agenţilor terorişti care pregăteau tiruri de rachete asupra Israelului.

IDF afirmă că a lovit, de asemenea, în timpul nopţii, intrarea într-un tunel Hamas de pe coasta Gaza şi centre de comandă.

Atacurile recente au provocat moartea mai multor agenţi de teren ai Hamas, inclusiv a comandanţilor adjuncţi ai batalioanelor Nuseirat, Shati şi Furqan ale grupării teroriste, afirmă IDF, care publică şi mai multe videoclipuri cu loviturile, filmate cu termoviziune.

Două femei eliberate de Hamas

Crucea Roșie confirmă eliberarea celor două ostatice și anunță că a participat la efortul de negociere pentru eliberarea acestora. De asemenea, ele au fost transportate în afara Gaza, în această seară, scrie BBC.

Într-o postare pe Twitter, Crucea Roșie a adăugat că și-a îndeplinit „rolul de intermediar neutru“ pentru a duce la bun sfârșit acestă misiune și pentru a facilita și viitoare eliberări de ostatici.

„Sperăm că vor fi în curând alături de cei dragi”.

Ostaticele eliberate luni seară de Hamas sunt Nurit Cooper și Yocheved Lifshitz, două femei israelienxe în vârstă, informează BBC. Soții lor sunt în continuare ținuți ostatici.

Sharone Lifshitz, fiica lui Yocheved Lifshitz a declarat pentru BBC că „foarte emoționată” de știre, în timp ce se îndrepta cu un avion spre Tel Aviv.

Tocmai am văzut fotografii cu mama mea. Sunt foarte îngrijorată pentru tatăl meu. E o emoție foarte amestecată... Sunt nerăbdătoare să aflu despre alți membri ai kibbutzului cu care ar fi putut fi mama mea. Avem încă peste 200 de persoane ținute ostatice și nu ne putem opri până nu le aducem pe toate înapoi. Este minunat să o văd pe mama mea. Sunt atât de mândră de ea. Acest lucru este la o altă scară. Nu există nimic care să te pregătească pentru un masacru cu sute de morți”, a spus ea, potrivit sursei citate.


Sursă foto/video: X (Twitter)

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233