dobroge.tv

Live

RĂZBOI ISRAEL - HAMAS. Un al doilea convoi de camioane cu ajutoare a intrat în Fâşia Gaza. Armata israeliană a lansat un atac aerian asupra unei moschei din Jenin, Cisiordania

RĂZBOI ISRAEL - HAMAS. Un al doilea convoi de camioane cu ajutoare a intrat în Fâşia Gaza. Armata israeliană a lansat un atac aerian asupra unei moschei din Jenin, Cisiordania
22 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un al doilea convoi de camioane cu ajutoare a intrat duminică în partea egipteană a punctului de trecere a frontierei Rafah, îndreptându-se spre Fâşia Gaza, potrivit surselor de securitate şi umanitare egiptene de la Rafah, citate de Reuters.

ONU a avertizat duminică faptul că Gaza va rămâne fără combustibil în următoarele 3 zile, informează CNN. Până acum toate camioanele cu ajutoare umanitare care au intrat în Gaza prin punctul de la Rafah au fost cu alimente, apă și medicamente, dar niciunul nu a avut combustibil, a transmis ONU.

Cu toate acestea, AFP relatează că în Gaza au intrat şi şase cisterne. Un jurnalist al agenţiei, care a observat transportul, a obţinut din partea unui responsabil palestinian al terminalului de la Rafah, care a cerut să nu îi fie dezvăluită identitatea, confirmarea că era vorba de carburant, informează Agerpres. Penuria de combustibili afectează grav teritoriul palestinian controlat de gruparea islamistă Hamas, scrie digi24.ro.

Armata israeliană a bombardat duminică o moschee din Jenin, Cisiordania, atac soldat cu cel puțin trei morți. Isrelul a declarat că a lansat un atac aerian duminică dimineaţa împotriva unei moschei din oraşul Jenin din Cisiordania pentru a contracara ceea ce a numit „un atac terorist iminent”.  De asemenea, premierul Netanyahu a avertizat că, dacă gruparea Hezbollah decide să intre în război și să atace Israelul dinspre Liban, armata israeliană va răspunde cu „o putere de neimaginat”, cu consecințe „devastatoare” pentru Hezbollah și Liban, potrivit news.ro.

Ministerul palestinian de Externe a declarat că vede atacul drept o „escaladare periculoasă”, conform CNN. Ministerul a criticat, de asemenea, comunitatea internaţională „pentru eşecul de a se deplasa atât de departe pentru a opri această ucidere şi distrugere israeliană împotriva Gazei şi a poporului său şi consideră că răspunsurile sale sunt slabe, selective şi părtinitoare şi nu se ridică la nivelul genocidului la care este expusă Fâşia Gaza”.

Pe de altă parte, palestinienii au declarat că au primit avertismente reînnoite de la armata israeliană să se mute din nordul Gazei în sud, cu avertismentul suplimentar că ar putea fi identificaţi ca simpatizanţi ai unei ”organizaţii teroriste” dacă rămân, transmite Reuters.

Ministerul palestinian al Sănătăţii anunţă că peste 4.700 de oameni au murit în atacurile Israelului asupra Fâşiei Gaza, declanşate după atacul sângeros al Hamas din 7 octombrie, relateează The Guardian. Au decedat 4.741 de persoane, iar 15.898 de oameni au fost răniţi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233