dobroge.tv

Live

Atentat la Bruxelles. Cine este teroristul care a împuşcat mortal doi oameni - VIDEO

Atentat la Bruxelles. Cine este teroristul care a împuşcat mortal doi oameni - VIDEO
17 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Două persoane au fost ucise şi una se află în stare gravă în urma unui atentat ce a avut loc luni seara, către ora 19.00 (20.00, ora României), în apropiere de Place Sainctelette, la Bruxelles, la doar câteva minute distanţă de locul unde se desfăşura meciul în vederea calificării la Euro-2024, pe Stadionul Roi-Baudouin.

Atacatorul a ucis doi suporteri, un suedez şi o persoană de origine suedeză, cu o armă automată. O a treia persoană, tot de naţionalitate suedeză, ”se află la spital în stare gravă”, a anunţat marţi dimineaţa, într-o conferinţă de presă procurorul federal Frédéric Van Leeuw.

Atacatorul a fost ucis în această dimineaţă într-un schimb de focuri cu forţele de ordine, după ce bărbatul a fost văzut într-o cafenea la Schaerbeek. Arma folosită în atentat a fost găsită lângă bărbatul arestat.

Un mesaj de revendicare a atentatului a fost postat pe reţele de socializare de către acest bărbat, care s-a ”prezentat ca fiind atacatorul şi s-a declarat inspirat de Statul Islamic (SI)”, anunţă parchetul federal belgian, însărcinat cu dosare teroriste, care a preluat ancheta.

El a fost identificat ca fiind Abdeselam Lassoued, în vârstă de 45 de ani, din Schaerbeek, de origine tunisiană. În cadrul unei conferințe de presă susținute marți dimineață, la ora 5.00, premierul a confirmat că acesta se afla ilegal în Belgia. De fapt, el a depus o cerere de azil în 2019, dar a primit o decizie negativă. A fost radiat în 2021, dar ordinul său de a părăsi țara nu a mai fost emis. Este cunoscut de poliție pentru trafic de persoane, ședere ilegală și subminarea securității statului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233