dobroge.tv

Live

Situaţie disperată pentru sute de români aflaţi în Fâşia Gaza. O mulțime de oameni s-a adunat la punctul de trecere al graniței de la Rafah

Situaţie disperată pentru sute de români aflaţi în Fâşia Gaza. O mulțime de oameni s-a adunat la punctul de trecere al graniței de la Rafah
16 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Peste 200 de români care se află în Fâșia Gaza au cerut Guvernului Romîniei să fie ajutați să iasă din enclava palestiniană. După apariţia informaţiei potrivit căreia Israelul, Egiptul şi Statele Unite s-au pus de acord asupra unui armistiţiu în sudul Fâşia Gaza, începând de la ora locală 6.00 (şi ora României),o mulțime de oameni din Gaza s-au adunat la punctul de trecere al graniței de la Rafah.

Ministerul român de Externe spune că este în legătură constantă cu aceștia. Mai mult, Guvernul României are autocare pe teritoriul Egiptului, după punctul de trecere Rafah, și îi așteaptă pe cei 240 de români, să-i transporte la aeroport și apoi să zboare către România, scrie digi24.ro.

Armata israeliană și-a continuat atacurile în Fâșia Gaza. Israelul le-a cerut oamenilor din Gaza să se mute în sud, ca să nu fie victime ale atacurilor sale împotriva structurilor Hamas.  Această evacuare sau strămutare se desfășoară cu mare dificultate, mai ales după ce gruparea teroristă a blocat căile de acces. Sâmbătă după-amiază, aproape 600.000 de persoane strămutate erau găzduite în centrul şi sudul Gaza, în condiţii din ce în ce mai grele; de atunci, numărul a crescut semnificativ.

Numărul palestinienilor uciși în atacurile israeliene asupra Fâșiei Gaza a depășit, luni, 2.750, în timp ce peste 9.700 sunt răniți, a transmis ministerul sănătății din Gaza, conform The Guardian.

Preşedintele Joe Biden ia în considerare o călătorie în Israel în următoarele zile, dar nu a fost finalizată nicio deplasare, a declarat duminică un înalt oficial al administraţiei SUA, potrivit AP. Ar fi un simbol puternic de simpatie şi sprijin în urma atacului brutal al Hamas.

Întrebat în emisiunea „60 Minutes” a postului american CBS despre eventualul său sprijin pentru ocuparea Fâşiei Gazei de către Israel, Joe Biden a răspuns: „Cred că ar fi o mare greşeală”. Hamas „nu reprezintă tot poporul palestinian”, a continuat el. Dar „eliminarea extremiştilor” este o „măsură necesară”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233