dobroge.tv

Live

RĂZBOI ÎN ISRAEL. Armata israeliană a lovit peste 200 de ținte în Fâșia Gaza și a recâștigat controlul asupra graniței - Hamas amenință că va ucide câte un ostatic israelian pentru fiecare bombardament fără avertisment

RĂZBOI ÎN ISRAEL. Armata israeliană a lovit peste 200 de ținte în Fâșia Gaza și a recâștigat controlul asupra graniței - Hamas amenință că va ucide câte un ostatic israelian pentru fiecare bombardament fără avertisment
10 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Sirenele continuă să sune în Israel. Bilanțul a depășit deja 1.500 de morți, 900 dintre aceștia doar din Israel. Hamas anunță că va filma execuția ostaticilor și va posta apoi imaginile pe Internet.

IDF: Au fost descoperite cadavrele a 1.500 de militanţi Hamas

Armata israeliană anunţă că au fost descoperite cadavrele a 1.500 de militanţi Hamas, în Israel şi în Gaza. Autorităţile au anunţat că evacuarea comunităţilor israeliene din apropierea Fâşiei Gaza este aproape completă, scrie BBC.

Israelul a raportat anterior 900 de soldaţi şi civili ucişi, iar autorităţile palestiniene au raportat aproximativ 700 de morţi în Gaza şi Cisiordania.

Israelul a sigilat graniţa cu Fâşia Gaza

Israelul a reuşit să sigileze granița cu Gaza după ce atacatorii palestinieni din Hamas, care au efectuat o incursiune în masă în weekend, au făcut mai multe breşe, iar armata israeliană plantează mine în părţile în care zidul a fost dărâmat, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al armatei. Contraamiralul Daniel Hagari a declarat că nu au existat noi infiltrări din Gaza începând de luni.

Armata israeliană a lovit peste 200 de ţinte în Gaza

Forţele de apărare israeliene au anunţat că peste 200 de ţinte au fost lovite peste noapte în Gaza, relatează The Guardian. „În ultimele ore, avioanele şi navele de război ale forţelor de apărare au atacat numeroase ţinte ale organizaţiilor teroriste din întreaga Fâşie Gaza. Zeci de avioane de luptă au atacat peste 200 de ţinte în toată zona cartierului Rimal şi Khan Yunis în timpul nopţii”, a precizat armata într-o postare pe X însoţită de un videoclip care arată clădiri distruse.

Loviturile aeriene israeliene asupra Fâşiei Gaza au ras de pe faţa pământului 790 de locuinţe şi au avariat grav 5.330, a anunţat marţi dimineaţă Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare. Deteriorarea a trei puncte de alimentare cu apă şi canalizare a întrerupt serviciile pentru 400.000 de persoane, mai spune ONU.

Hamas amenință că va ucide ostaticii

Gruparea militantă palestiniană Hamas a declarat, luni, că va începe să execute câte un ostatic israelian pentru fiecare nou bombardament al Israelului asupra locuințelor civile fără niciun avertisment, relatează Al Arabiya.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Abu Ubaida, a declarat că organizația a acționat în conformitate cu instrucțiunile islamice păstrând prizonierii israelieni în siguranță și sănătoși. În același timp, el acuză Israelul pentru intensificarea bombardamentelor asupra locuințelor civile, fără niciun avertisment.

De fiecare dată când oamenii noştri vor fi luaţi drept ţintă fără avertisment, aceasta va avea ca rezultat execuţia unuia dintre ostaticii civili”, a indicat braţul armat al Hamas, Brigăzile Al-Qassam, într-un comunicat.


Sursă foto: X (Twitter)

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233