dobroge.tv

Live

Zeci de rachete au fost trase din Fâşia Gaza spre Israel

Zeci de rachete au fost trase din Fâşia Gaza spre Israel
07 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Zeci de rachete au fost lansate sâmbătă dimineața din Fâșia Gaza spre Israel. Luptători palestinieni înarmați s-au infiltrat în zonele din sudul Israelului, în timp ce sute de rachete au fost lansate sâmbătă din Fâșia Gaza într-un atac surpriză revendicat de mișcarea islamistă Hamas, relatază Reuters.

În Israel, sirenele de avertizare au sunat în mai multe oraşe din jurul teritoriului palestinian, dar şi mai adânc în teritoriu, la nord şi la est, potrivit armatei.

Potrivit cotidianului israelian Haaretz, o persoană a fost rănită în Kfar Aviv, când o rachetă a explodat în timp ce se afla în vehiculul său, iar o clădire a fost avariată în Ashkelon. De asemenea, o femeie a fost grav rănită în sudul ţării.

Conform sursei citate, locuitorii din apropierea graniţei cu Gaza au raportat că s-au tras focuri de armă spre casele lor.

Armata israeliană a cerut locuitorilor din sudul şi centrul Israelului să rămână în apropierea adăposturilor anti-bombe.

Publicul din sudul şi centrul ţării este îndemnat să rămână în apropierea zonelor protejate şi să urmeze instrucţiunile Comandamentului Frontului Intern”, au declarat Forţele de Apărare Israeliene într-un anunţ în această dimineaţă.

Hamas anunţă operaţiunea Al-Aqsa Flood

Liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat declanşarea operațiunii „Potopul Al-Aqsa” împotriva Israelului, în timp ce rachete sunt lansate cu sutele dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian.

Am decis să punem capăt tuturor crimelor de ocupaţie” (ale Israelului) şi „peste 5.000 de rachete” au fost trase în această dimineaţă, a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedin al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de Al-Aqsa TV, postul de televiziune al Hamas, mişcare islamistă la putere în Gaza, informează Agerpres.

„Starea de pregătire pentru război”

Forțele de Apărare ale Israelului afirmă că declară „starea de pregătire pentru război” ca răspuns la atacul surpriză din Gaza.

„În ultima oră, a început un tir masiv de rachete spre teritoriul israelian dinspre Gaza, iar teroriștii au pătruns pe teritoriul israelian în mai multe locuri diferite (...) Hamas ... care se află în spatele acestui atac, va suporta rezultatele și responsabilitatea pentru aceste evenimente”, se arată într-un comunicat al platformei de socializare X a armatei israeliene.

„Hamas a făcut o greşeală importantă în această dimineaţă. Suntem în stare de război”, a declarat ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, în cadrul unui briefing de presă.

Ultimele cifre indică un număr de peste o sută de răniţi.

Ambasadele Franţei şi SUA au condamnat atacurile Hamas.


Sursă foto: X(Twitter) @sentdefender

Sursă video: X(Twitter) @MeghUpdates

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233