dobroge.tv

Live

RĂZBOI UCRAINA-RUSIA. Autoritățile din Ucraina susțin că au fost recuperate mai multe teritorii în est și sud

RĂZBOI UCRAINA-RUSIA. Autoritățile din Ucraina susțin că au fost recuperate mai multe teritorii în est și sud
11 septembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Ucraina a anunțat luni că trupele sale au recâștigat mai mult teritoriu pe fronturile din est și sud în contraofensiva sa împotriva forțelor ruse, relatează Reuters, citat de news.ro.

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a declarat că forțele Kievului au recucerit aproape doi km pătrați de teren în ultima săptămână în jurul orașului Bahmut, din est, care a fost capturat de trupele rusești în luna mai după luni de lupte istovitoare.

Maliar a declarat pentru televiziunea ucraineană că forțele ucrainene au capturat o parte din satul Opîtne, la sud de orașul Avdiivka, și au avut un „succes parțial” în apropierea satului Novomaiorske, din estul regiunii Donețk.

„Au existat mișcări în apropiere de Opîtne; forțele de apărare (ucrainene) au capturat o parte din această așezare”, a declarat Maliar.

Ea a raportat, de asemenea, „un oarecare succes” în apropiere de Andriivka și Klișciivka, un sat situat pe o colină la sud de Bahmut și considerat ca fiind esențial pentru asigurarea controlului asupra orașului.

Trupele Kievului au eliberat 49 de kilometri pătrați în apropiere de Bahmut de la începutul contraofensivei de trei luni, a precizat Maliar.

În sud, unde forțele ucrainene încearcă să avanseze spre Marea Azov într-o campanie menită să „rupă” forțele rusești în două, Kievul a recucerit 1,5 km pătrați în ultima săptămână, a spus Maliar.

Ea a adăugat că forțele ucrainene au obținut succese la sud de satele Robotîne și la vest de Verbove, în regiunea Zaporojie.

Kievul a recucerit unele sate și așezări în cadrul ofensivei sale care durează de trei luni, dar soldații ucraineni au fost împiedicați de câmpurile minate și tranșeele vaste ale Rusiei.

Reuters precizează că nu a putut verifica afirmațiile Kievului, iar Rusia nu a confirmat avansurile ucrainene.


Sursă foto: captură video X (Twitter) @Alfaiomi

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233