dobroge.tv

Live

RĂZBOI UCRAINA. Drone ucrainene au atacat regiuni din Rusia şi au avariat avioane militare. Rusia susţine că a distrus patru ambarcaţiuni ucrainene în Marea Neagră

RĂZBOI UCRAINA. Drone ucrainene au atacat regiuni din Rusia şi au avariat avioane militare. Rusia susţine că a distrus patru ambarcaţiuni ucrainene în Marea Neagră
30 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Războiul din Ucraina este departe de a se încheia. Mai mult, se pare că ucrainenii au început contraofensiva. Maeţi noapte, dronele ucrainene au atacat regiuni din Rusia şi au distrus avioane militare. Pe de altă parte, armata rusă a anunţat că un avion rusesc a distrus patru ambarcaţiuni ucrainene de atac rapid care transportau până la 50 de paraşutişti într-o operaţiune în Marea Neagră.

Oficialii ruşi au acuzat Ucraina că a vizat miercuri dimineaţă şase regiuni ruseşti, în ceea ce pare a fi cel mai mare atac cu drone de pe teritoriul Rusiei de când Moscova a trimis trupe în Ucraina în urmă cu 18 luni, relatează Associated Press, citat de news.ro.

Dronele au lovit un aeroport din regiunea de vest Pskov şi au declanşat un incendiu masiv acolo, au anunţat guvernatorul şi presa locală. Mai multe drone au fost doborâte, de asemenea, în regiunile Oriol, Briansk, Riazan, Kaluga şi în jurul capitalei ruse, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Atacul din regiunea Pskov, care se învecinează cu Letonia şi Estonia, a fost raportat cu câteva minute înainte de miezul nopţii şi a lovit un aeroport din capitala omonimă a regiunii, avariind patru avioane de transport Il-76, a informat agenţia de ştiri rusă TASS, citând oficiali din serviciile de urgenţă. Guvernatorul regional, Mihail Vedernikov, a ordonat anularea tuturor zborurilor către şi de la aeroport miercuri, astfel încât daunele să poată fi evaluate în timpul zilei.

Imaginile şi filmuleţele postate pe reţelele sociale au arătat fum care se înălţa deasupra oraşului Pskov şi un incendiu mare. Vedernikov a spus că nu au fost victime, iar focul a fost stins.

Între timp, în Ucraina, presa a anunţat că au fost explozii în oraşul Odesa, în sudul regiunii Cerkasi şi la Kiev. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că au căzut resturi în două cartiere ale capitalei, făcând doi morţi, dar nu a precizat dacă acestea au fost resturi ale unei rachete, ale unei drone sau ale ambelor.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a declarat că a distrus ambarcaţiuni militare în Marea Neagră, care transportau 50 de paraşutişti ucraineni. Un avion „a distrus patru bărci militare de mare viteză” în Marea Neagră în jurul miezului nopţii, ora Moscovei, a scris Ministerul rus al Apărării pe Telegram. Ambarcaţiunile transportau „grupuri de debarcare ale forţelor de operaţiuni speciale ucrainene cu un număr total de până la 50 de persoane”, a afirmat ministerul, care nu a oferit detalii cu privire la locul exact din Marea Neagră unde a avut loc incidentul reclamat.

Ucraina spune că a doborât toate cele 28 de rachete ruseşti şi 15 drone lansate în cursul nopţii

Apărarea aeriană ucraineană a doborât toate cele 28 de rachete ruseşti şi 15 din cele 16 drone lansate în cursul nopţii de Rusia, a declarat miercuri generalul Valeri Zalujni, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, informează Reuters.

Autorităţile ucrainene au declarat că cel puţin două persoane au fost ucise şi două rănite într-un atac asupra Kievului, miercuri dimineaţă. 

Sursă: news.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233