dobroge.tv

Live

UPDATE. Panică printre marinari români după ce ruşii au atacat portul ucrainean Reni, aflat la granița cu România. ''Echipajele navelor sunt foarte speriate... cine apără marinarii români?'' - VIDEO

UPDATE. Panică printre marinari români după ce ruşii au atacat portul ucrainean Reni, aflat la granița cu România. ''Echipajele navelor sunt foarte speriate... cine apără marinarii români?'' - VIDEO
24 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Ruşii au bombardat din nou regiunea Odesa, în noaptea de duminică spre luni, iar rachete și drone ar fi lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene. Portul ucrainean Reni, esențial pentru transportul mărfurilor pe Dunăre, se află la circa 13 kilometri în linie dreaptă de Galați.

Ținta dronelor a fost infrastructura portuară a Dunării. Trei drone au fost distruse de forțele de apărare antiaeriană ucrainene. Imaginile apărute pe rețelele sociale arată o serie de explozii în portul Reni, dar și sistemele antiaeriene care trag asupra ceea ce par a fi drone kamikaze, potrivit adevarul.ro.

„Forțele ruse au continuat să terorizeze regiunea Odesa aseară, lansând un atac de aproape patru ore cu drone kamikaze Shahed-136 asupra infrastructurii portuare de pe Dunăre”, a transmis Comandamentului Operațional Sud ucrainean, transmite Ukrinform.

"În această noapte (de duminică spre luni), un atac de aproape patru ore, cu drone (de tip) Shahed-136, a vozat o infrastructură portuară. Un hangar de grâne a fost distrus, iar rezervoare de depozitare ale altor încărcături au fost avariate”, anunţă într-o postare pe Facebook armata ucraineană.

”Trei drone au fost distruse de către Forţele Aeriene de apărare. Inamicul continuă să terorizeze Odesa. Potrivit primelor informaţii, aproximativ patru muncitori din port au fost răniţi, dar informaţiile trebuie clarificate”, anunţă Comandamentul Operaţional.

Potrivit unor surse citate de news.ro, explozii au avut loc luni în apropiere de Reni şi Izmail - localităţi ucrainene situate la frontiera dintre Ucraina şi România. Reni se află pe malul Lacului Cahul, pe malul Dunării, la vest de Izmail.

După ce s-a retras din acordul cerealelor, Rusia bombardează intensiv porturile Odesa şi Ciornomorsk, atât cu rachete, cât şi cu drone.

Pe reţelele de socializare, au fost publicate imagini cu momentul atacului, de către mai mulţi marinari români care se aflau pe partea românească a fluviului. 

"Atacul asupra portului Reni, echipajele navelor sunt foarte speriate, unde este apararea antiaeriana NATO, cine apara marinarii romani? Cum vreti sa ajutam exportul cerealelor ukrainene, daca armata nu asigura securitatea spatiului aerian? Unde este aviatia militara?", a scris Mihai Radu.

UPDATE. Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat luni cu fermitate recentele atacuri ruseşti împotriva infrastructurii civile de pe Dunăre a Ucrainei, foarte aproape de România.

 ”Condamn cu fermitate recentele atacuri ruseşti împotriva infrastructurii civile de pe Dunăre, din Ucraina, foarte aproape de Romania. Această escaladare recentă prezintă riscuri grave pentru securitatea în Marea Neagră. De asemenea, afectează în continuare tranzitul de cereale din Ucraina şi, prin urmare, securitatea alimentară globală”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter. 


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233