dobroge.tv

Live

Un nou cutremur puternic, în Turcia. Seismul s-a produs chiar la graniţa cu Siria

Un nou cutremur puternic, în Turcia. Seismul s-a produs chiar la graniţa cu Siria
20 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un cutremur cu magnitudinea 6,3, care s-a produs la o adâncime de numai doi kilometri, a lovit luni regiunea de frontieră dintre Turcia şi Siria, a anunţat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC), în timp ce USGS, care indică aceeaşi magnitudine, a evaluat adâncimea la 10 kilometri.

Doi martori au confirmat pentru Reuters că s-a produs un cutremur puternic şi sunt pagube suplimentare la clădirile din centrul oraşului Antakya, deja lovit de două cutremure masive în urmă cu două săptămâni. Alţi martori au povestit că echipele de salvare alergau pe străzi pentru a verifica dacă sunt victime, potrivit digi24.ro.

Seismele din 6 februarie au provocat moartea a peste 47.000 de persoane şi au distrus zeci de mii de clădiri şi lucrări de infrastructură. Primul sesim a avut magnitudinea de 7,8 fiind urmat la câteva ore de o replică de 7,7.

Citeşte şi: Zeci de mii de morți în urma dezastrului din Turcia. Oamenii încă speră că cei dragi vor fi găsiți în viață - mărturii cutremurătoare ale supraviețuitorilor: „Strigau după ajutor dar nu puteam ajuta pe nimeni”

UPDATE 20:00 Un nou cutremur cu magnitudinea de 5,8 s-a produs la câteva minute după primul seism în regiunea Samandag a provinciei Hatay, a anunţat agenţia de gestionare a dezastrelor din Turcia AFAD. Guvernatorul provinciei Hatay, Rahmi Dogan, a anunţat că echipe de căutare au primit mai multe apeluri de ajutor şi sunt acum sunt în teren, scrie digi24.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233